G4Media.ro

Zaman Romania: Oamenii lui Erdogan stabilesc regulile de rugăciune în cimitirul musulman…

Zaman Romania: Oamenii lui Erdogan stabilesc regulile de rugăciune în cimitirul musulman din București

O familie de musulmani care trăiește în București și a vrut să se roage în cimitirul mahomedan a fost informată că trebuie să primească acordul Ambasadei Turciei din București pentru a putea intra în cimitir, scrie publicația Zaman România.

S.G, cu dublă cetățenie turcă și română, a povestit pentru reporterii Zaman România că duminică dimineață a fost împreună cu familia sa pentru a se ruga la cimitirul musulman din București, situat pe bulevardul Ghencea.

“În jurul orei 11 am ajuns la ușa cimitirului, am văzut că este închis. Am văzut anunțul cu programul de vizitare și, de la poartă, am făcut o rugăciune și le-am explicat copiilor despre cimitir. Când ne pregăteam să plecăm, a ieșit un domn căruia i-am exprimat intenția noastră, iar el mi-a cerut buletinul” a explicat S.G.
Acord de la Ambasadă pentru a intra în cimitir

Angajatul cimitirului, Mehmet Oner, le-a adus la cunoștință că este nevoie să facă poză la un buletin pe care să o trimită la Ambasadei Turciei din București, de unde familia poate primi acordul de a intra în cimitir.

“Am fost șocat. Pentru o simplă rugăciune de ce să iau acordul de la ambasadă? Am plecat indignat”, a povestit cetățeanul.

Ambasada Turciei din București nu a comentat situația până la data publicării acestui articol.

De asemenea, amintim că de la începutul lunii noiembrie programul de acces în cimitir a fost limitat.

Cimitirul musulman din București a fost înființat în 1932 și este dedicat martirilor soldați turci din Primul Război Mondial, dar și musulmanilor de pe teritoriul României, indiferent de etnie sau rasă.

Sursa: Zaman România/ Notă: Zaman România trece drept o publicație pro-gulenista, cu care regimul Erdogan se află în conflict deschis după tentativa de lovitură de stat din 2016, pusă pe seama organizației și adepților lui Fetullah Gulen.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. interesant,deci o ambasada colecteaza date personale ale cetatenilor romani,pentru a intra pe o proprietate a statului roman?
  Alo SRI,SIE ce draq faceti?va fura astia painea bahhh!
  MAE ce zice?e OK?Asa face si ambasad Romaniei la Istambul?Face poze la turci ca sa-i lase sa intre in cimitirul crestin?

  • Așa am zis și eu, dar se pare că terenul nu aparține statului român, ci ambasadei. Râmâne problema pozei de buletin trimisă autorităților din altă țară. Penibile autoritățile românești care permit bătaia de joc a piticului Erdogan.

   Poate cu ocazia asta își fac musulmanii alt cimitir, de data asta pe un teren al statului român, să poată intra când vor.

  • Nu cred ca orice proprietate a ambasadei are acelasi statut diplomatic. Chestia asta contravine oricum libertatii religioase. Statul roman ar trebui sa apere drepturile cetatenilor sai.

 2. cum sa te duci la cimitir sa te rogi???? ce treaba are ambasada cu un cimitir dintr-o alta tara? de cand accesul in cimitire se face cu voie de la diplomatii altui stat? cam astea sunt intrebari la care trebuia sa afli raspunsul din acest articol.

  • In concluzie, esti fortat sa te rogi mai abitir.
   Adica de doua ori: prima oara la ambasador si abia a doua oara la Cel de sus

 3. Am făcut deja o sesizare la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu privire la încălcarea legii de către paznicul de la cimitir . Pe ce bază legală Ambasada Turciei cere datele de pe buletin ale unui cetățean român care vrea să intre ntr-un cimitir din România ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.