G4Media.ro

YouTube, obligată la plata a milioane de dolari pentru că ar fi…

YouTube, obligată la plata a milioane de dolari pentru că ar fi colectat în mod ilegal date personale de la utilizatori minori

Platforma YouTube a fost obligată la plata a 170 de milioane de dolari, fiind acuzată că ar fi colectat în mod ilegal informații personale de la minori, fără consimțământul părinților acestora, a anunțat miercuri Comisia Federală de Comerț din Statele Unite, citată de Agerpres. Concret, platforma a fost acuzată de colectare de date personale prin cookie-uri, utilizate pentru identificarea utilizatorilor pe internet.

Comisia Federală de Comerț din Statele Unite a susținut că YouTube a colectat datele de la utilizatori ai canalelor pentru copii cu vârsta sub 13 ani, fără a-i notifica înainte pe părinții acestora şi fără a le obține consimțământul, încălcând astfel legea privind protecția online a vieții private a copiilor.

În replică, YouTube a anunțat că, în aproximativ 4 luni, va schimba modul în care tratează datele asociate conținutului dedicat copiilor.

”Vom trata datele oricărei persoane care urmăreşte conținut adresat copiilor pe YouTube ca provenind de la un copil, indiferent de vârsta utilizatorului”, a transmis compania într-un comunicat publicat pe site-ul său. ”Aceasta înseamnă că vom limita colectarea şi utilizarea datelor cu privire la conținutul video dedicat în exclusivitate copiilor la ceea ce este necesar pentru a susține funcţionarea serviciului”, a adăugat compania.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. De aceea e frumos capitalismul: dovedește cu mijloace la vedere cât de umile și corupte sunt guvernele socialiste ale lumii, dispuse sa primească câteva firimituri dintr-un buznis de zeci, dacă nu cumva, sute de miliarde de dolari….
    Mai exact, națiunile cu guverne socialiste sunt incompetente și incapabile sa creeze in societățile pe care le guvernează mecanismele democratice necesare stimulării concurentei și dezvoltării cunoașterii și tehnologiei, iar din aceasta cauza prefera sa vândă datele personale ale propriilor cetățeni contra unui preț denumit “despăgubire”…. după plata despăgubirii ce se întâmpla, socialistilor?!

  2. Cred c-ar trebui sa remarcam ridicolul deplin al situatiei, prin care Youtube plateste o amenda de 170 mil $, dar care reprezinta de fapt doar 0,4% din veniturile Alphabet (de care Youtube apartine), venituri declarate in iulie curent ptr Q2-2019, anume ~39 mld $. E ca si cind la un salar net de 4000 lei, ati plati o amenda de 16 lei, adica valoarea unui kg de carne…
    Am fost si ramin adeptul amenzilor a caror cuantum trebuie sa cutremure financiar entitatea cu comportament contraventional. Altfel amenda nu-si indeplineste menirea de-a descuraja eficace apetitul ptr risc de conduita ilegala.