G4Media.ro

YouTube nu mai elimină informațiile false despre alegerile prezidenţiale din SUA din…

sursa foto: Unsplash/ Rachit Tank

YouTube nu mai elimină informațiile false despre alegerile prezidenţiale din SUA din 2020: „Capacitatea de a dezbate liber ideile politice, chiar şi cele care sunt controversate sau bazate pe presupuneri false, este esenţială pentru o societate democratică”

YouTube a anunţat, vineri, că pune capăt politicii sale de eliminare a conţinutului care transmite informaţii false despre alegerile prezidenţiale din SUA din 2020, provocând furia anumitor organizaţii activiste, scrie AFP, citată de News.ro.

„Vom înceta eliminarea conţinutului cu afirmaţii nefondate de fraudă pe scară largă, erori sau probleme care au apărut în timpul alegerilor prezidenţiale din 2020”, a spus platforma Google pe blogul său.

„Capacitatea de a dezbate liber ideile politice, chiar şi cele care sunt controversate sau bazate pe presupuneri false, este esenţială pentru funcţionarea unei societăţi democratice, mai ales în plin sezon electoral”, se arată în mesaj. „În mediul actual, credem că, deşi eliminarea acestui tip de conţinut ajută la combaterea dezinformării, poate avea şi efectul neintenţionat de a limita discursul politic fără a reduce semnificativ riscul violenţei sau a altor daune în lumea reală”, a continuat YouTube.

YouTube a implementat acest regulament în decembrie 2020 pentru a combate afirmaţiile nefondate conform cărora alegerile prezidenţiale din noiembrie ar fi fost furate de la Donald Trump în favoarea lui Joe Biden. Această modificare a politicii de moderare a conţinutului platformei, care intră în vigoare imediat, vine în timp ce giganţii tehnologiei caută să găsească formula potrivită pentru a combate dezinformarea fără a restrânge libertatea de exprimare într-un mediu politic din ce în ce mai polarizat din Statele Unite.

„Moderarea conţinutului este bună pentru comerţ şi democraţie. Sfârşitul regulilor de moderare YouTube cu privire la aceste alegeri este periculos pentru noi toţi”, a reacţionat, la rândul ei, Nora Benavidez de la Asociaţia Free Press. YouTube „a decis să aleagă calea uşoară, lăsându-l pe Donald Trump şi pe cei care îl susţin liber să mintă fără consecinţe în legătură cu alegerile din 2020”, a criticat şi Julie Millican, vicepreşedintele ONG-ului Media Matters.

YouTube a declarat că celelalte reglementări ale sale legate de dezinformarea electorală, inclusiv interzicerea conţinutului care induce în eroare alegătorii sau îi incită pe oameni să interfereze în procesul democratic, sunt încă în vigoare.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Numai unul dintre partidele americane mai vrea o tara libera, Partidul Democrat. Reactia republicana la o infrangere electorala e sa-si delegitimeze propriile institutii.