G4Media.ro

Xi Jinping, reales pentru al treilea mandat în fruntea Partidului Comunist Chinez.…

Foto: Noel Celis / AFP

Xi Jinping, reales pentru al treilea mandat în fruntea Partidului Comunist Chinez. Devine singurul lider cu statut similar cu al dictatorului Mao Zedong

Preşedintele chinez Xi Jinping a fost reales duminică în fruntea Partidului Comunist pentru al treilea mandat, devenind cel mai puternic lider de la dictatorul Mao Zedong, fondatorul regimului comunist, autorul celor mai criminale politici din istoria recentă a țării, potrivit News.ro.

La 69 de ani, Xi a primit un al treilea mandat de cinci ani de către un Comitet Central al Partidului Comunist din China (PCC).

Nici un predecesor al lui Xi Jinping nu a îndrăznit să extindă numărul de mandate peste regula de două consecutive.

Sub conducerea dictatorială a lui Xi Jinping, în China s-au înregistrat crime în masă împotriva minorității uigure, precum și o restrângere masivă a drepturilor civile. Cenzura și represiunea oricărei critici au atins niveluri fără precedent în ultimele trei decenii.

În plus, China lui Xi Jinping a devenit tot mai agresivă în regiune, iar un atac asupra Taiwanului este luat în calcul de tot mi mulți analiști occidentali.

Noul premier va fi Li Qiang, în locul lui Li Keqiang.

În cadrul primei şedinţe de duminică dimineaţă, cei 205 deputaţi ai acestui parlament – cu doar 11 femei – au numit cei 25 de reprezentanţi ai Biroului Politic, organul decizional al PCC, precum şi Comitetul permanent al acestuia.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

 1. Asta nu e de bine

  • AUR – istule! Nu îți e rușine? Tovarășul Xi vrea reducerea numărului de bugetari, eliminarea pensiilor speciale, încurajarea folosirii bicicletelor ca mijloc de deplasare. Citiți presa de limbă engleză din China! Citiți!!!!!! Dacă zicea ceva și de biserică era exact programul USR!

  • De ce nu îmi publică G4 media linkurile? Nu vreți să vedeți asemănarea dintre ce a zis Xi și programul USR? De de?

 2. Si au dorit modelul „tatuca” si au decis sa inceapa razboiul, agresand Taiwan-ul, pe modelul rusesc. Isi vor distruge economia, pe acelasi model mujic. Inca o mareata realizare a modelului comunist 😀

 3. Aruncam si tot ce e chinez la cos, nu e problema! Traiasca Xi Jinping!

 4. Deci G4 ii iubiti pe chinezoi geniilor….

 5. Xi jinbing reales la al 3 Leea congres…

 6. Avem reducere la telefoanele cu jinping

 7. Ales pe veci. Ce bine suna. Si Ceausescu a fost la fel. Pe veci.

 8. De la al 3-lea mandat e dictatura. Asa a fost si cu putin. Daca in SUA si in UE ar gandi cineva, ar trebui dat ordinul retragerii companiilor din China si relocarea in alte zone.