G4Media.ro

Xi ia în considerare o vizită în Coreea de Sud / Președintele…

Sursa foto: Kremlin.ru

Xi ia în considerare o vizită în Coreea de Sud / Președintele Chinei nu a mai vizitat Coreea de Sud din 2014

Preşedintele chinez Xi Jinping a afirmat sâmbătă că va lua serios în considerare o vizită în Coreea de Sud, ca parte a eforturilor de a sprijini pacea şi securitatea în Peninsula Coreeană, potrivit Agerpres, care preia agenţiile Yonhap și Reuters.

Separat, televiziunea CCTV (China Central Television) a relatat că Xi i-a declarat sâmbătă prim-ministrului coreean Han Duck-soo că Beijingul este dispus că promoveze un parteneriat strategic între cele două ţări.

Xi, care nu a mai vizitat Coreea de Sud din 2014, a discutat cu Han în oraşul Hangzhou, din estul Chinei, înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Asiatice.

Angajamentul faţă de cooperare intervine înaintea discuţiilor trilaterale programate la Seul pe 26 septembrie, între oficiali de rang înalt din China, Japonia şi Coreea de Sud, menite să deschidă calea spre primul summit între liderii celor trei state după patru ani.

Potrivit Yonhap, Xi i-a spus lui Han că ar saluta un astfel de summit la un moment oportun şi va lua serios în considerare o vizită în Coreea de Sud.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Coreea de Sud ar trebui să refuze vizita lui Xi, China, Coreea de Nord si Rusia se pregătesc de r.a.z.b.o.i in Asia de SE.