G4Media.ro

Wizz Air, criticată pentru că vrea să îi dea un bonus de…

Wizz Air, criticată pentru că vrea să îi dea un bonus de 100 de milioane de lire sterline șefului companiei. Președintele operatorului low-cost: Varadi este un „director al dracului de bun”

Wizz Air vrea să îi plătească directorului executiv Jozsef Varadi un bonus de 100 de milioane de lire sterline, dacă va reuși să crească rapid prețul acțiunilor companiei aeriene low-cost, pe măsură ce industria se recuperează după pandemie. Cu toate acestea, planul a primit deja o serie de reacții negative, scrie Financial Times.

Varadi ar putea primi una dintre cele mai mari compensații pentru o companie listată la Londra, dacă acțiunile Wizz cresc de la 45 de lire sterline în prezent la 120 de lire sterline în următorii cinci ani.

Mai precis, Varadi ar putea primi o plată de 100 de milioane de lire sterline dacă duce la o rată de creștere anuală compusă a prețului acțiunilor de 20% în următorii cinci ani. O rată de creștere între 10 și 20 la sută i-ar da între 20 și 100 milioane de lire sterline. Varadi va trebui, de asemenea, să atingă un obiectiv privind emisiile și diversitatea.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ce kpi ciudati: ai performanta financiara inana stanga si alt kpi pt diversitate in mana dreapta. Practic competenta oamenilor nu mai este asa importanta cat culoare si genul …. Sa imi explicati va rog frumos cum aceasta masura nu va amplifica rasismul. Noaptea mintii…

  2. Ar trebui ca toate companiile care au primit ajutor de stat pe perioada pandemiei să fie obligate să restituie banii + dobânda înainte de a da bonusuri la CEO. E inadmisibil ca din taxe și impozite să fie salvate astfel de companii a căror primă grijă când sectorul încă NU și-a revenit e să stabilească ce bonusuri dă la șeful ăl mare. Bine că s-au dus bani publici în companii ca să aibă ei de unde să-și dea bonusuri de sute de milioane.

    • Wizz-ul e companie privată, nu a primit ajutor de stat, cu atât mai de la statul roman. A primit o linie de credit de la englezi. Cred ca tu vroiai sa te referi la Tarom, o companie neperformantă de ani de zile care suge din taxele romanilor ca un vițel. Atenție mare la comentarii irelevante pt acest articol!

  3. Alina ai perfecta dreptate, iar tu Lau ai o cădere psihica de la căldură poate, cam cum e cu penele de curent. Pai tocmai asta s-a urmărit. Facem TAROMUL cirpă de șters (nu e asa de greu. A funcționat la atita întreprinderi care s-au vrut scoase din peisaj. Pune conducători marionetă, paparude, „bărbați adevărați” Să le „conducă”) ca să iasă din joc dintre cei care fac concurență firmelor preferate.
    Romănia este de multă vreme sabotată economic din interior. Romănia e plină de SPIONI cu CETĂȚENIE ROMÂNĂ.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.