G4Media.ro

Washington Post: Noii autocrați din Estul Europei. Dragnea, alături de Viktor Orban…

Washington Post: Noii autocrați din Estul Europei. Dragnea, alături de Viktor Orban și liderii din Polonia și Cehia

O analiză Washington Post descrie tendințele autocrate și derapajele anti-democratice din estul Europei și îi listează pe principalii lideri politici din zonă. Liviu Dragnea e caracterizat drept ”un bogat afacerist, condamnat pentru fraudă electorală și corupție”.

”În Polonia, Ungaria, România și Cehia, liderii politici încearcă să-și consolideze controlul, iar cetățenii ripostează”, scrie Washington Post, care scrie că Europa Centrală și de Est era acum trei decenii avangarda triumfului democrației liberale asupra dictaturii. ”Azi, regiunea face pași înapoi. Societatea democratică e în retragere, în timp ce o nouă specie de autocrați avansează”, scrie ziarul american de stânga.

Washington Post scrie că, pe fondul creșterii economice solide, guvernul controlat de Dragnea a întors către populație o parte a bunăstării economice în încercarea de a-și consolida poziția politică. În schimb, PSD a revocat procurorii anti-corupție.

Foto: Liviu Dragnea în Washington Post (Captură WP)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Publicatia din motive lesne de inteles spune „autocrati”. In traducere mai buna ar suna, lideri puscariabili, penali, fanatici, ultranationalisti, care s-au ridicat pe sprijinul electoratului imbecilizat de comunism si alimentat de neobolsevismul rusiei.

  2. Romania a trecut prin multe nenorociri dar de paduchele infractor nu va scapa usor.

  3. Nu inteleg dece nu se face niciun studiu care sa arate cat de nocive sunt in Est posturile TV ca A3 care fac tot posibilul sa imbecilizeze populatia. E halucinant sa vezi cum condamnati penali sunt invitati la acest post ca sa dezbata situatia justitiei. Sau cum avocati precum unul fost militian care le tin isonul.

    • B1tv a fost cel mai critic la mesajul domnului Klaus Iohannis transmis de Ziua Internationala Anticoruptie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.