G4Media.ro

Walmart retrage armele şi muniţia din raioanele magazinelor în SUA, după violenţele…

Walmart retrage armele şi muniţia din raioanele magazinelor în SUA, după violenţele de la Philadelphia şi cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale care se anunță tensionate

Gigantul american în domeniul distribuţiei Walmart a hotărât să-şi retragă – provzoriu – armele şi muniţia din raioanele magazinelor, ca măsură de precauţie, cu cinci zile înaintea alegerilor americane tensionate de marţi, şi în urma unor manifestaţii violente la Philadelphia, relatează AFP, citată de News.ro

”Am văzut momente izolate de agitaţie socială şi, aşa cum am făcut în mai multe rânduri în ultimii ani, ne-am scos armele şi muniţia din raioane, ca măsură de precauţie, pentru securitatea utilizatorilor noştri”, a anunţat joi un purtător de cuvânt al Walmart.

Marca precizează că aceste arme rămân de vânzare.

Ea a făcut la fel în vară, în timpul manifestaţiilor de după uciderea afroamericanului George Floyd de către un poliţist alb, la Minneapolis.

Walmart vinde arme în jumătate dintre magazinele sale mari sale, mai ales în regiuni de vânătoare, precizează grupul.

Această măsură intervine în contextul în care în oraşul Philadelphia, în Pennsylvania, au avut loc manifestaţii după uciderea unui bărbat de culoare de către poliţişti, care au degenerat în jafuri ce au condus la arestări.

Mai multe înregitrări video, difuzate de presa locală, surprind un hipermarket Walmart jefuit, în nordul oraşului.

Această decizie a fost luată, de asemenea, într-un context tensionat, înainte de alegerile de marţi.

Donald Trump a refuzat să spună, în mai multe rânduri, dacă va veda în mod paşnic puterea, în cazul unei înfrângeri.

Locatarul Casei Albe a sugerat că numai nişte fraude masive – despre care clamează, fără probe, că au fost făcute posibile de recurgerea sporită la votul prin corespondenţă, din cauza pandemiei covid-19 – l-ar putea împiedica să obţină o victorie.

În centrul Washingtonului, numeroase imobile au început miercuri să-şi baricadeze intrările şi vitrinele, de frica unor eventuale manifestaţii după seara alegerilor.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Walmart a fost jefuit (și) cu ajutorul armelor pe care le avea pe raft, și nu e glumă. Niciodată n-am înțeles cum poate SUA să vândă arme la supermarket, dar să interzică ouăle Kinder cu surprize. Deh, priorități.

  2. Armele vandute la Wallmart, a carei familie Walton a facut un profit de „numai” 218 miliarde dolari pe 2020 (https://buyshares.co.nz/2020/10/27/five-worlds-wealthiest-families-control-a-fortune-of-over-620-billion/) nu folosesc cartuse, respectiv munitie de razboi. Doar bile de metal, plastic sau cartuse cu alice (arme de vanatoare).

    Armele de asalt, revolverele, etc. nu se cumpara la Wallmart. In plus, exista site-uri care indeamna americanii sa-si faca provizii de munitie. Si nu numai. In acest context, pe strazi patruleaza „militii” – grupuri inarmate pentru mentinerea ordinei, zic ei (https://www.youtube.com/watch?v=j99Ep6d5Sks). Dupa cum afirma Nick, liderul BEAR, este dreptul lor. Intrebarea este de ce aceasta miscare de grupuri inarmate. Curios este ca stau alaturi de politisti, de fortele de ordine. Mai mult, unii afirma ca acestea sunt „de dreapta”.

    Oare vor ele sa pastreze ordinea pe strazi incepand cu 3 noiembrie?

    Oricum, Trump, dupa cum se vede si in videoclipul de mai sus, le-a transmis mesajul „Stand back and stand by”.

  3. Cati trebuie sa mai moara ca sa-si dea seama ca-i dementa totala sa existe arme, in primul rand ? Cine vrea sa faca parte din ONU, pica de acord sa nu se mai produca deloc. Altfel, se moare de foame … ZeroBusiness.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.