G4Media.ro

Vulcanul indonezian Anak Krakatau a expulzat în atmosferă o coloană de cenuşă…

Sursa foto: Captură video

Vulcanul indonezian Anak Krakatau a expulzat în atmosferă o coloană de cenuşă înaltă de 1.500 de metri / Erupția din 2018 a vulcanului a declanşat un tsunami care a ucis 430 de persoane

Vulcanul Anak Krakatau din Indonezia a expulzat în atmosferă o coloană groasă de cenuşă care a ajuns sâmbătă până la înălţimea de 1.500 de metri, a anunţat Agerpres, care citează Agenţia geologică din această ţară și DPA.

Vulcanul indonezian a erupt şi vineri, când a trimis în atmosferă o coloană de fum gri până la înălţimea de 1.000 de metri, potrivit aceleiaşi agenţii.

Anak Krakatau prezintă o activitate seismică susţinută de la jumătatea lunii ianuarie, a precizat Agenţia Naţională pentru Managementului Dezastrelor.

Autorităţile indoneziene i-au avertizat pe localnici cerându-le să se îndepărteze de zona de siguranţă instituită pe o rază de 2 kilometri în jurul vulcanului.

Uriaşa erupţie din 2018 a acestui vulcan a declanşat un tsunami de-a lungul coastelor insulelor Sumatra şi Java, ucigând 430 de persoane. În urma acelei erupţii, vulcanul Krakatau a scăzut în înălţime după prăbuşirea părţii superioare a craterului său.

El se află în Strâmtoarea Sunda, situată între insulele Java şi Sumatra.

Anak Krakatau, care înseamnă în limba indoneziană „Copilul lui Krakatau”, a fost creat după legendara erupţie a vulcanului Krakatau din august 1883, care a ucis circa 35.000 de oameni.

Sursa foto: Captură video

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter