G4Media.ro

Vrancea: Cei 12 muncitori blocaţi la Nereju din cauza unei viituri au…

Vrancea: Cei 12 muncitori blocaţi la Nereju din cauza unei viituri au fost salvaţi

UPDATE 2: Cei 12 muncitori blocaţi încă de vineri din cauza unei viituri la Nereju, județul Vrancea, au fost salvaţi sâmbătă după-amiază. Potrivit DSU, nicio persoană nu are probleme medicale.

Comunicatul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU):

Cele 12 persoane izolate din localitatea Nereju, județul Vrancea, au fost salvate!

Misiunea complexă de salvare a celor 12 persoane izolate, surprinse de creșterea râului Zăbala, din Județul Vrancea s-a finalizat cu succes, intervenția bazându-se pe o coordonare integrată eficientă a mai multor efective de intervenție în situații de urgență.

Odată cu reluarea acțiunii de extragere a persoanelor izolate, în această dimineață,
forțele de intervenție au fost suplimentate. Alături de pompierii militari, pompierii voluntari, salvamontiști și jandarmi din județul Vrancea au fost trimise două echipe de salvatori montani din Covasna si Bacău în vederea sprijinirii eforturilor de salvare a persoanelor blocate pe insulă.

Date fiind condițiile periculoase din zonă reprezentate de precipitații continue, debit crescut și resturi de materiale aduse de ape care puteau pune în pericol atât viața salvatorilor cât și a persoanelor izolate, misiunea de salvare s-a putut realiza doar prin sistem de tiroliană.

Totodată, prin prisma aceluiași considerent, strâns legat de realizarea misiunii de evacuare, în siguranță, fără riscuri și fără a pune în pericol viețile celor implicați, extragerea persoanelor izolate cu ajutorul bărcilor sau elicopterelor aflate în dotare nu putea fi realizată, din pricina condițiilor meteorologice nefavorabile și a zonei muntoase greu accesibile cu vizibilitate redusă.

La acest moment, cele 12 persoane au fost evacuate, extrase din zona de pericol și nu prezintă probleme medicale.

UPDATE: Cinci dintre cei 12 muncitori blocaţi într-un vagon remorcă la Nereju au fost salvaţi, iar operaţiunea continuă. Salvatorii au reuşit realizarea unui sistem provizoriu de tip tiroliană cu ajutorul căruia sunt salvaţi muncitorii. Primul salvat a fost un adolescent de 16 ani, relatează News.ro.

”Având în vedere situaţia de la nivelul localităţii Nereju unde 12 persoane, aflate într-o zonă forestieră, au rămas izolate din cauza creşterii nivelului şi debitului râului Zăbala, în cursul zilei de astăzi s-au suplimentat forţele de intervenţie, cu echipaje de la ISU Bacău şi ISU Covasna. Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă, în prezent se acţionează din partea ISU Vrancea sub coordonarea inspectorului şef, colonel Chiscop Flaviu, cu 19 pompieri (ofiţeri şi subofiţeri), 11 salvamontişti ai Servicului Salvamont, respectiv câte un echipaj din judeţele Vrancea, Bacău şi Covasna, 8 jandarmi de la IJJ Vrancea şi SVSU Nereju cu 5 voluntari coordonaţi de primarul comunei Nereju”, a transmis ISU Vrancea.

Instituţia a anunţat că s-a reuşit realizarea unui un sistem provizoriu tip tiroliană şi un salvamontist a ajuns la persoanele izolate.

Cu ajutorul acestui dispozitiv au fost deja salvate cinci persoane, iar operaţiunea este în dinamică.

Până acum a fost salvat un adolescent de 16 ani, două femei de 60 de ani şi un tânăr de 18 ani.

Știrea inițială: În localitatea Nereju din județul Vrancea, 12 muncitori care efectuau lucrări într-o zonă forestieră au fost surprinși de viitura care a lovit întreaga zonă, vineri seara. Oamenii s-au refugiat într-un vagon remorcă și au cerut ajutor la 112.

Pe timpul nopții nu s-a putut interveni, iar la fața locului au rămas în supraveghere voluntari și cadre ale ISU. Acțiunile de salvare au fost reluate în această dimineață, de la ora 05.30. Cele 12 persoane nu prezentau probleme medicale, a transmis ISU Vrancea pentru Digi24.ro

O altă situație deosebită a fost înregistrată în localitatea Mănăstirea Cașin din județul Bacău, unde 7 persoane au fost evacuate preventiv, din pricina creșterii râului Cașin și inundațiilor din zonă.

Circulația rutieră a fost temporar afectată pe 3 drumuri naționale (DN 11/BC, DN11/CV și DN7/DB) și 1 drum județean (DJ 105 G/SB), relatează și Antena3.ro

Sursa Foto: ISU/ Arhiva

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Adică era să-i ia apa pe unii care tăiau la greu pomii, deși se știa că vine vreme nasoală.

  2. Daca au drujbe la ei, sa-i lase acolo..

  3. …Saracanii di ei..Astia erau aia care plantau copacii din campania ” O minciuna cat o tara „…sau padurice…nu mai retin. (detalii pe @recorder.ro ) Un pic mai aveau si impadureau tot ce aveau de impadurit, si inverzeau tot ce era de inverzit…Acuma’ ..le-o luat viitura, bat-o boala, toti puietii. Musai sa apara primul impaduritor sa ne mobilizeze iarasi..

  4. Mai dăvă’n slob osz de co coș ați, stați și su ge ți la matron, niște gh ăo zari și l esb iene care și dau cu părerea pe net, să vă dau la M. H. UE

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.