G4Media.ro

Vor fi închise la a doua abatere unitățile în care se vând…

Sursa foto: Pexels

Vor fi închise la a doua abatere unitățile în care se vând țigări minorilor / La prima abatere se dă amendă 10.000 lei şi se suspendă activitatea pentru 30 de zile / Legea a fost promulgată de președintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, precum şi a Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, anunță Agerpres.

Legea prevede măsuri prin care operatorii economici care comercializează băuturi alcoolice şi produse din tutun să fie constrânşi să respecte legislaţia potrivit căreia este interzisă vânzarea acestor produse către minori, precum şi pentru descurajarea copiilor şi adolescenţilor să cumpere aceste produse.

Potrivit actului normativ, nerespectarea interdicţiei de a vinde produse din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani se sancţionează cu „amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere; săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amenda contravenţională de 20.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii”.

Contravenţiile vor fi constatate de către reprezentanţi ai Poliţiei locale sau ai Ministerului Afacerilor Interne, care vor aplica şi sancţiunile corespunzătoare.

Legea dispune şi suspendarea activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile şi în cazurile de servire cu băuturi alcoolice consumatorilor aflaţi în vădită stare de ebrietate şi a minorilor. De asemenea, este sancţionat consumul de băuturi alcoolice pe drumuri publice, în parcuri, pe stadioane şi terenuri sportive, în instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private, sau alte locuri prevăzute de lege.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Bravo.Legea cu masurarea decibelilor, era foarte buna- nu mai mult de 30- era un USR-chiar foarte buna.

  2. Asteptam o lege adecvata si pentru consumul substantelor psihotrope. Una eficienta.

  3. Sigur va avea efect, adica zero. In fiecare dimineata inainte de ora 8, vad de la fereastra, cate o ceata de elevi cum duhanesc inainte de a intra in clasa. Si fete si baieti. Si ma gandesc la legea aia din 2013, cand s-a interzis fumatul in spatii inchise, iar azi se lauda ca e o mare reusita.