G4Media.ro

Von der Leyen: Atitudinea Chinei față de războiul din Ucraina va fi…

Sursa foto: European Council

Von der Leyen: Atitudinea Chinei față de războiul din Ucraina va fi „un factor determinant pentru relațiile UE-China în viitor”

China trebuie să joace un rol în a face presiuni pentru o „pace dreaptă” în Ucraina, iar rolul său în conflict va fi vital în stabilirea relațiilor cu Uniunea Europeană, a declarat joi președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează The Guardian.

China, în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, are responsabilitatea de a juca un rol constructiv în promovarea unei păci bazate pe integritatea teritorială a Ucrainei, cu retragerea forțelor rusești invadatoare.

„Orice plan de pace care ar consolida de fapt anexările rusești pur și simplu nu este un plan viabil. Trebuie să fim sinceri în această privință”, a declarat Von der Leyen, potrivit Reuters, într-un discurs ținut la Bruxelles, în ajunul unei călătorii la Beijing.

„Modul în care China continuă să interacționeze cu războiul lui Putin va fi un factor determinant pentru relațiile UE-China în viitor”, a adăugat ea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cand va lamuriti ca chinezoii ne trateaza ca pe dusmani si suntem in stadiu de teapa!!!?
    Spaga ne mananca zilele…

  2. Chinezii nu vor pace si cooperare, vor să devină hegemonie pentru a implementa dictatura pe întreaga planetă!