G4Media.ro

Volodimir Zelenski salută decizia Curții Penale Internaționale de a emite mandat de…

Sursa foto: Telegram - Zelenskiy / Official

Volodimir Zelenski salută decizia Curții Penale Internaționale de a emite mandat de arestare împotriva lui Vladimir Putin: ”Marchează începutul unei responsabilităţi istorice”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat vineri decizia „istorică” a Curţii Penale Internaţionale (CPI) de a emite un mandat de arestare împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin pentru presupuse crime de război, relatează AFP.

„O decizie istorică, care marchează începutul unei responsabilităţi istorice”, a spus Zelenski într-o înregistrare postată pe Telegram.

CPI a emis vineri un mandat de arestare împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin pentru responsabilitatea sa în ceea ce priveşte presupusele crime de război comise în Ucraina, de la declanşarea invaziei ruse la scară largă în ţara vecină, notează Reuters şi AFP.

„Astăzi, 17 martie 2023, Camera preliminară II a Curţii Penale Internaţionale a emis mandate de arestare împotriva a două persoane în legătură cu situaţia din Ucraina: dl. Vladimir Vladimirovici Putin şi dna Maria Alekseievna Lvova-Belova”, comisarul prezidenţial pentru drepturile copilului în Rusia, a precizat CPI într-un comunicat.

Vladimir Putin „este prezumat responsabil de crimă de război privind deportarea ilegală a populaţiei (copiilor) şi de transfer ilegal al populaţiei (copiilor) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federaţia Rusă”, a adăugat instanţa.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Mandatul nu se emite împotriva cuiva
    El se emite pe NUMELE PERSOANEI

    • @Ioan Aurel P – Iar o dai de gard, hai ca iti dau eu citat din Hotararea în cauza C-717/18 X a CJUE – „mandatul european de arestare impotriva unei persoane condamnate in Spania pentru infractiunea de…”