G4Media.ro

Volodimir Zelenski: Iranul și Rusia colaborează în răspândirea terorii/ Ucraina cere din…

Foto: Facebook IDF

Volodimir Zelenski: Iranul și Rusia colaborează în răspândirea terorii/ Ucraina cere din noul ajutorul Congresului SUA

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat atacul Iranului asupra Israelului, arătând că ţara sa înţelege „oroarea” dronelor iraniene, folosite şi de Rusia în invazia din Ucraina, relatează The Times of Israel, citat de News.ro.

„Ucraina condamnă atacul Iranului asupra Israelului cu ajutorul rachetelor şi dronelor Shahed. Noi, în Ucraina, cunoaştem foarte bine oroarea atacurilor similare ale Rusiei, care foloseşte aceleaşi drone Shahed şi rachete ruseşti, aceleaşi tactici de atacuri aeriene în masă”, a scris Zelenski pe X.

„Trebuie depuse toate eforturile pentru a preveni o nouă escaladare în Orientul Mijlociu. Acţiunile Iranului ameninţă întreaga regiune şi întreaga lume, la fel cum acţiunile Rusiei ameninţă cu un conflict mai mare, iar colaborarea evidentă dintre cele două regimuri în răspândirea terorii trebuie să se confrunte cu un răspuns hotărât şi unit din partea lumii”, arată liderul ucrainean.

„Sunetul dronelor Shahed, un instrument al terorii, este acelaşi pe cerul Orientului Mijlociu şi al Europei. Acest sunet trebuie să servească drept un semnal de alarmă pentru lumea liberă, demonstrând că doar unitatea şi hotărârea noastră pot salva vieţi şi preveni răspândirea terorii în întreaga lume”, mai spune liderul ucrainean.

„Cuvintele nu opresc dronele şi nu interceptează rachetele”, a punctat Zelenski, reînnoind apelul său la asistenţă internaţională. „Este esenţial ca în Congresul Statelor Unite să se ia deciziile necesare pentru a consolida aliaţii Americii în acest moment critic”, a subliniat Zelenski, în condiţiile în care o lege care prevede furnizarea de ajutor militar american semnificativ pentru Ucraina, de 60 de miliarde de dolari, la pachet cu un ajutor militar de 14 miliarde de dolari prevăzut pentru Israel, este blocată în Congres din cauza divergenţelor dintre republicani şi democraţi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...