G4Media.ro

Volodimir Zelenski, despre cazurile de corupție din Ucraina: „Săptămâna aceasta va fi…

Sursa foto: Telegram - Zelenskiy / Official

Volodimir Zelenski, despre cazurile de corupție din Ucraina: „Săptămâna aceasta va fi momentul pentru decizii adecvate. Nu vreau să le fac publice în acest moment, dar totul va fi corect”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat duminică că o problemă cronică a ţării pusă în fundal de războiul împotriva Rusiei, corupţia, nu va fi tolerată şi a promis decizii cheie privind eradicarea acesteia în această săptămână, informează luni Reuters, citată de Agerpres.

Angajamentul exprimat de preşedintele Zelenski survine pe fondul unor acuzaţii de corupţie la nivel înalt, inclusiv informaţii privind practici dubioase în realizarea achiziţiilor militare, în pofida faptului că oficialii promovează unitatea naţională pentru a combate invazia rusă.

„Vreau să fie clar un lucru: nu va mai exista întoarcere la ceea ce a fost în trecut, la modul în care obişnuiau să trăiască diverse persoane apropiate de instituţiile statului sau cei care şi-au petrecut întreaga viaţă alergând după un scaun”, a spus Zelenski în intervenţia sa video zilnică.

Ucraina are o istorie lungă de corupţie şi guvernare instabilă, Transparency International situând în 2021 ţara pe poziţia 122 din 180 în ceea ce ce priveşte corupţia, nu cu mult mai bine decât Rusia.

UE a făcut din reformele anticorupţie una din cerinţele sale cheie pentru aderarea Ucrainei, după ce anul trecut i-a acordat Kievului statutul de candidat.

„Săptămâna aceasta va fi momentul pentru decizii adecvate”, a spus preşedintele ucrainean. „Deciziile au fost deja pregătite. Nu vreau să le fac publice în acest moment, dar totul va fi corect”.

Volodimir Zelenski a spus că guvernul său a acceptat demisia unui viceministru după o anchetă privind acuzaţii de acceptare de mită. El nu l-a identificat pe oficial, dar presa a informat că viceministrul interimar al Infrastructurii, Vasil Lozinski, a fost reţinut sub acuzaţia de acceptare de mită.

Atenţia recentă asupra corupţiei îl priveşte şi pe ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, după ce un ziar a informat că armata ar fi achiziţionat alimente la preţuri foarte umflate. Ministerul ucrainean al Apărării a descris acuzaţiile drept false, iar unei comisii parlamentare i s-a solicitat să investigheze situaţia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Sa fie dați pe mana SBU-ului, ca aia ii „aranjează” repede pe „trădători”.

  2. Vor cadea de la balcoane, ca fratii lor vitregi cu care se ciondanesc de un an incoace.

  3. ahahahahahah

    PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE

  4. Pan la primavara tot vestul intra in colaps financiar. Atunci sa vedem cine le mai plateste facturile mafiotilor astia.. Ucraina e condusa de facto de oligarhi corupti gen Kolomoisky, care-a sifonat banii din bancile sale, banii ucrainienilor muncitori, in offshoruri din toata lumea. Da, acelasi Kolomosky, sef de trust pentru care Zelenski dansa pe tocuri inainte de 2019..sper sa faceti implozie cu americanii in brate!