G4Media.ro

Volodimir Zelenski: Criza alimentară poate fi depășită dacă partenerii se achită de…

Sursa foto: Pixabay

Volodimir Zelenski: Criza alimentară poate fi depășită dacă partenerii se achită de partea lor de obligații și nu permit noi provocări rusești în legătură cu exporturile noastre de cereale

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a afirmat că, dacă partenerii nu permit noi provocări ruseşti în legătură cu exporturile ucrainene de cereale, atunci criza alimentară, care a fost atât de ameninţătoare pentru întreaga lume, poate fi depăşită, transmite News.ro.

”Trei nave cu cereale pentru export au părăsit astăzi porturile noastre – din Odesa şi Chornomorsk. Aproape 60.000 de tone de porumb sunt la bord, fiind aşteptate de consumatorii din Turcia, Marea Britanie şi Irlanda. Prima navă nouă din 24 februarie se îndreaptă spre portul Chornomorsk pentru a fi încărcată”, a declarat Zelenski.

El a afirmat că principalul lucru acum este creşterea constantă a exporturilor.

”Fiecare jucător mondial este interesat de acest lucru. Cu cât cerealele noastre vor fi mai multe pe piaţa globală, cu atât riscul de haos politic va fi mai mic în ţări, în primul rând din Africa şi Asia, dar nu numai acolo. Trebuie să ne amintim că anul acesta cererea de alimente de import în Europa este mult mai mare decât era de aşteptat. Recoltele europene sunt mai mici din cauza căldurii. Dar recolta ucraineană de cereale şi seminţe oleaginoase va fi, cel mai probabil, conform prognozelor – sunt aşteptate peste 65 de milioane de tone. Prin urmare, dacă partenerii se achită de partea lor din obligaţiile incluse în Iniţiativa pentru cereale, partea de securitate, şi nu permit noi provocări ruseşti în legătură cu exporturile noastre, atunci criza alimentară, care a fost atât de ameninţătoare pentru lume, poate fi depăşită”, a subliniat liderul de la Kiev.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter