G4Media.ro

Volodimir Zelenski cere Moscovei „garanții clare de securitate” pentru Ucraina: „Am sugerat…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Volodimir Zelenski cere Moscovei „garanții clare de securitate” pentru Ucraina: „Am sugerat de multe ori ca preşedintele Rusiei să se aşeze la masa negocierilor şi să discute”

Ucraina doreşte garanţii de securitate din partea Rusiei ca un pas către încheierea confruntării între cele două ţări, a declarat miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

Într-un dialog cu omologii săi polonez şi lituanian, Zelenski a afirmat: „Cred că Rusia ar trebui să fie printre ţările care oferă garanţii clare de securitate. Am sugerat de multe ori ca preşedintele Rusiei să se aşeze la masa negocierilor şi să discute”.

Criza de securitate actuală, legată de Ucraina, este cea mai gravă din ultimele decenii, apreciază Reuters, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut independenţa regiunilor Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei şi a ordonat desfăşurarea de trupe în estul acestei ţări.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Acordurile Moscovei nu fac nici cat o ceapa degerata. Nu exista acolo nimic sfant. Totul se bazeaza pe stomac in oligarhia rusa.

  2. Volodimire, nu fi naiv. Rusia garantează siguranța Ukrainei numai în cadrul imperiului rus. Nici o altă ”garanție” nu face cât o ceapă degerată. Încă nu te-ai convins ?

  3. Cit de simplu si de eficace . Putin recunoste independenta celor doua regiuni foste ale Rusiei (acum se intelege de ce tratatul de la Minsk trebuia sa dispara )si in acelasi timp readuce astfel in Rusia si cetatenii rusi din Ucraina(actiunea autobuzul si oferta de pasapoarte ) si teritoriile din Dombas fara sa porneasca nici un razboi devenind, de facto , in mintea tuturor rusilor , cel care readuce maretia Rusiei .Abia acum Ucraina devine o tara iar Zelenski devine cistigatorul unui nou mandat .Noua Ucraina fara Crimeea si Dombas , daca asa cum cere Zelenski , el declara pacea impreuna cu Putin , poate activa mecanismele de alipire la UE si de intare in NATO.Biden , pe de alta parte si-a securizat granitele flancului estic aducind trupe si tehnologie de ultima generatie peste tot in fostele tari comuniste . Uniunea Europeana este astfel protejata( dar nu prea o sa mai aiba de cine ) iar federalizarea UE este mult grabita deciziile importante luindu se la Bruxelles .Toata lumea este multumita .