G4Media.ro

Volkswagen va investi 10 miliarde de euro în Spania pentru a produce…

sursa foto: Pixabay

Volkswagen va investi 10 miliarde de euro în Spania pentru a produce vehicule electrice şi baterii

Producătorul german de automobile Volkswagen şi partenerii săi vor investi 10 miliarde de euro pentru a produce vehicule electrice şi baterii în Spania, a declarat joi directorul general Herbert Diess, cu 3 miliarde de euro în plus faţă de o sumă anunţată anterior, transmite Reuters, citată de News.ro.

Compania a anunţat, de asemenea, un acord de parteneriat cu cea mai mare companie de energie electrică din Spania, Iberdrola, care va înfiinţa un parc solar pentru a alimenta parţial fabrica de baterii care va fi construită în municipalitatea Sagunto, lângă Valencia.

Iberdrola va investi 500 de milioane de euro în planul de electrificare, a declarat reporterilor directorul său general Ignacio Sanchez Galan, fără a oferi mai multe detalii.

Volkswagen a declarat în martie că va investi 7 miliarde de euro pentru a construi o fabrică de baterii şi a produce vehicule electrice la cele două fabrici de maşini ale grupului din Spania, dar CEO-ul Herbert Diess a spus că această cifră a fost suplimentată la 10 miliarde, cu noi parteneri.

”Vom electriza cel de-al doilea mare producător de maşini din Europa (Spania) cu o nouă fabrică de baterii şi producţia de maşini electrice în două fabrici”, a declarat Diess la un eveniment care a avut loc joi, la Sagunto, adăugând că planul este de a crea ”o fabrică completă, cu un ecosistem de furnizori, de la extracţia litiului până la asamblarea bateriilor”.

Producătorul german de automobile îşi propune să înceapă construirea fabricii cu o capacitate de 40 de gigawaţi-oră (GWh) în primul trimestru al anului 2023, producţia de serie urmând să înceapă până în 2026.

Până în 2030, fabrica va angaja peste 3.000 de lucrători, a spus Volkswagen.

Spania, cel mai mare producător auto din Europa după Germania, a lansat luna trecută un proces de licitaţie care include oferirea unor împrumuturi şi granturi de aproximativ 3 miliarde de euro pentru promovarea producţiei de vehicule electrice (EV).

Volkswagen şi divizia sa spaniolă SEAT au prezentat o ofertă.

Câştigătorii fondurilor PERTE, aşa cum se cunoaşte programul care constă în principal din fonduri de ajutorare pentru pandemiei din Uniunea Europeană, vor fi aleşi în acest an.

Compania va investi 3 miliarde de euro în uzina din Sagunto, alte 3 miliarde de euro în patru fabrici SEAT, inclusiv uzina Martorell de lângă Barcelona, ​​şi 1 miliard în Pamplona.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Desigur ca nu vii în haosul din România

    • Lasa, poate asa invata si spaniolii sa faca altcumva bani decat sa lucreze agricultura poluanta cu tone de plastic in mare si care foloseste forta de munca imigrantii africani, poate chiar romani in conditii inumane, mai rau decat sclavii. Nu stiu cand EU o sa inceapa sa faca curat acolo si sa puna Spaniei conditii?!