G4Media.ro

Vladimir Putin și Angela Merkel, mulțumiți de progresul gazoductului Nord Stream 2

Vladimir Putin și Angela Merkel, mulțumiți de progresul gazoductului Nord Stream 2

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi cancelarul german, Angela Merkel, şi-au exprimat satisfacţia în legătură cu progresul gazoductului Nord Stream 2 dintre ţările lor, a anunţat miercuri Kremlinul, după anunţul unui acord între Berlin şi Washington cu privire la acest subiect.

Cei doi „lideri sunt satisfăcuţi să vadă că construcţia Nord Stream 2 este pe punctul de a fi încheiată”, a declarat Kremlinul după o conversaţie telefonică între Vladimir Putin şi Angela Merkel.

Preşedintele rus a salutat, potrivit Kremlinului, „angajamentul” Berlinului de a duce la îndeplinire acest proiect. El a insistat asupra aspectului „pur comercial” al gazoductului, prezentat ca o garanţie pentru aprovizionarea cu energie a Germaniei şi, în general, a Uniunii Europene (UE).

Statele Unite au anunţat miercuri un acord cu guvernul german pentru a pune capăt disputelor legate de acest gazoduct, în centrul unei lupte geopolitice şi economice, opunându-se nu numai Washingtonul şi Berlinul, principalul promotor al proiectului, dar şi europenii între ei, dar şi Rusia şi Ucraina.

Statele Unite şi unele ţări europene considerau că acest proiect va spori dependenţa Europei de Rusia în domeniul energetic. Dar Washingtonul şi-a schimbat părerea într-o răsturnare de situaţie neaşteptată.

Preşedintele american, Joe Biden, a renunţat să blocheze proiectul, apreciind că este prea târziu şi că este mai bine să mizeze pe cooperarea cu Germania, Washingtonul dorind să-şi asigure cooperarea acesteia în alte dosare, în special legat de China.

Acordul deschide calea unor sancţiuni împotriva Rusiei în cazul unor derapaje. De asemenea, el promite ca Washingtonul şi Berlinul se vor angaja să permită prelungirea măsurilor care garantează trecerea prin Ucraina a gazelor ruseşti.

Gazoductul Nord Stream 2 ocoleşte infrastructura ucraineană, ceea ce ar putea priva ţara de un miliard de dolari în venituri anuale, sporind temerile Kievului că va fi mai vulnerabil în faţa unor eventuale atacuri ruseşti.

„Preşedintele rus şi cancelarul german au evocat posibilitatea de a prelungi după 2024 acordul dintre Gazprom”, gigant energetic rus, „şi ucraineanul Naftogaz privind tranzitul gazelor pe teritoriul ucrainean”, a anunţat Kremlinul fără alte detalii, relatează Agerpres.

Foto: Angela Merkel și Vladimir Putin / Kremlin.ru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Urgent, Romania trebuie sa cumpere la preturi premium arme depasite tehnologic de la americani !!

  Noi sa nu cumparam nimic de calitate din Germania si Franta sau alta tara europeana, nici sa nu producem nimic pentru noi, nici macar transfer de tehnologie si know-how mai vechi nu ne este permis ! nu e voie la colonie ! pentru india si egipt se poate, pentru colonica nu !
  Noi sa producem doar chestii marunte gen camasi, pantaloni, suruburi, adica slugarnicie ieftina

  SUA sustine partenerul strategic german, pe partenerii strategici din Europa de est i-a aruncat la gunoi, din nou, suntem cedati intereselor germano-rusesti, din nou

  • istoria se repeta

   un nou pact ribbentrop – molotov, o noua yalta / malta etc

  • no comment

   In a meeting with Israel’s outgoing president Reuven Rivlin at the White House on Monday,

   Biden knelt before Rivlin’s chief of staff,

   a Haredi Orthodox woman named Rivka Ravitz, in deference to the fact that she has 12 children.

   www[.]timesofisrael[.]com/biden-kneels-before-rivlin-aide-after-learning-she-has-12-kids/

 2. Pentru talharii romani e mai usor sa fure si corupa decat sa munceasca cinstit.

 3. e complicat. Fidelitatea între parteneri nu este un aquis ci un lucru pentru care trebuie să te lupți în continuu. Ce e clar e că până acum parteneriatul cu americanii a adus și aduce în continuare mult mai multe beneficii decât inconveniente și este singurul viabil pentru interesele României în regiune. Restul sunt detalii.

 4. NS2 întărește pozitia Germaniei în Europa și a Rusiei în lume.
  De ce are nevoie SUA progresistă/bolșevică de asta, deci de Rusia și Germania puse la capetele a doua țevi identice spre deosebire de SUA sionistă a lui Trump, care cu toate că era agentul rușilor cum îl acuza tabăra Hitlary era la cuțite cu amîndouă de fapt?
  Bidon cu Putler e clar că au ajuns la o înțelegere iar alegerile din Basarabia sînt parte din ea.
  În istorie cînd SUA a fost bolșevică a întărit și Germania nazistă și URSS, a pompat bani și tehnologie în amîndouă, manevrîndu-le să-și dea în cap. A întărîtat Germania cu boicotul și declarațiile de război ale evreilor americani începute în 33, imediat după învestirea cancelarului, speriați că după ce au reușit să pună gheara pe SUA ar putea exista alternativa, printr-un efect de domino, început în Europa, să se mute forțat în Madagascar, într-o țară suficient de mare încît să-i preia pe toți, generînd astfel acțiuni ale Germaniei pentru supraviețuire ce au antagonizat popoarele Europei, în primul rînd în interiorul fiecărui stat, pregătind războiul și rolul decisiv al URSS de a o salva de monstrul din Linz. Practic au pregătit comunizarea Europei printr-o ofensivă eliberatoare a URSS ce a fost însă zdrobită in fașă genial prin atacul preventiv din iunie 41.
  După fix 80 de ani lucrurile sînt inversate acum, URSS e UE ( progresism/ bolșevism ) iar Rusia e Germania ( naționalism/ populism ). Rusia e omul negru iar Germania, ca națiune dominantă a UE, primește rolul să ne apere de monstrul de la răsărit.
  Europa va fi federalizată și progresivizată/bolșevizată pentru a fi mai controlată și mai eficientă împotriva monstrului și popoarele vor accepta asta, pentru că tehnologia de secol XXI și propaganda modernă cu tehnici psihanalitice de ambalare au schimbat percepția asupra realității a popoarelor.
  Ce primește Rusia, adică putlerismul, în schimb, asta e întrebarea. Bucăți din Ucraina, Belarusul, state artificiale cu popoare în căutarea unei identități…miliarde pentru nomenklatură…cam puțin pentru proiecția globală a Rusiei bicefale.
  Sau un rol major, în care Rusia e „iepure” și deschide calea teritoriului și a resurselor naturale pentru avansul celei mai „eficiente” forme de organizare umană de pînă acum, China „comunistă”, o struțocămilă mai apropiată de fascism, noul și viitorul „progresism” la care tot Silicon Valley și Wall Street de fapt se închină?

 5. Fac parte din aceleași obiective strategice politice, economice, sociale, au un trecut și o istorie comună dincolo de cristoforporumb

 6. Ce atata necaz???Romania este si va ramane un spectator care sparge seminte in afara tribunelor!!!Vom cumpara gaze rusesti de la Merkel, cu o reducere considerabila!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.