G4Media.ro

Vladimir Putin: Rusia îşi va apăra întotdeauna „cu fermitate” interesele naţionale

Vladimir Putin: Rusia îşi va apăra întotdeauna „cu fermitate” interesele naţionale

Rusia îşi va apăra întotdeauna „cu fermitate” interesele naţionale, a declarat duminică preşedintele Vladimir Putin cu ocazia ceremoniilor care marchează victoria sovietică asupra Germaniei naziste, denunţând întoarcerea în lume a ideologiilor rasiste şi „rusofobe”, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Rusia apără fără încetare dreptul internaţional. În acelaşi timp, ne vom apăra cu fermitate interesele naţionale şi vom asigura securitatea poporului nostru”, a spus el, în faţa a sute de militari în uniformă în Piaţa Roşie.

Potrivit lui Putin, idei provenite de la nazism „sunt actualizate”, denunţând revenirea „unor discursuri rasiste, superiorităţii naţionale, antisemitismului şi rusofobiei”.

Peste 12.000 de militari, precum şi 190 de vehicule şi sisteme de armamente au început să defileze la sfârşitul discursului în faţa şefului statului şi unui public format din oficiali şi veterani pentru această paradă tradiţională care marchează victoria asupra nazismului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ceremoniile de 9 Mai din Rusia, care înseamnă defilări militare în principalele oraşe, sunt un moment de comuniune patriotică dedicat celor circa 20 de milioane de sovietici ucişi în timpul conflictului. Conform institutului de sondare a opiniei publice Vtsiom, pentru 69% dintre ruşi, aceasta este principala zi de sărbătoare a anului.

Abia după căderea URSS marea paradă militară din data de 9 mai din Piaţa Roşie a devenit un eveniment anual.

Vladimir Putin a plasat 9 Mai, în peste 20 de ani la conducerea ţării, în centrul politicii sale de putere, glorificând sacrificiul sovieticilor şi acuzând cu regularitate adversarii occidentali de „revizionism” istoric anti-rus prin încercarea de a minimaliza rolul URSS în înfrângerea lui Adolf Hitler.

„Poporul sovietic şi-a respectat jurământul sacru, a apărat patria şi a eliberat ţările Europei de ciuma brună”, a spus el duminică.

Sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Interesele nationale, cuvinte mari si goale.
  Care-s alea? Interesele oligarhiei din jurul lui Putin, evident.

  • Putin a fost sincer….a spus ca apara cu fermitate interesele nationale ,nu frontierele nationale.
   Pentru ca in materie de frontiere , Rusia, se invecineaza cu cine vrea ea ….cand vrea ea….cum vrea ea….ca atare, nici Putin nu poate sti azi ,ce tari vor mai ataca in viitor.
   Este principiul de baza al dreptului INTERLOP.
   In rest , nimic nou,aceleasi idealuri rusesti …..sa furi,sa minti,sa inseli,sa ucizi !
   Dreptul fortzei, nu fortza dreptului !

 2. Wikipedia dă la GDP (nominal) per capita $26,377 în Estonia, membră UE, şi numai $4,498 în Republica Moldova!

  • Toate cele trei state baltice postsovietice au impreuna doua avioane de razboi. La o populatie de 6 milioane, si bogatia aia cu care stai in gura toata ziua, ar fi trebuit sa fie mai mult, nu?

   Dar ei nu trebuie sa cheltuiasca 2% la aparare. Deasupra lor patruleaza cu randul avioanele multor tari NATO.

   Ce patruleaza deasupra celei mai mari centrale termoelectrice in R Moldova?

 3. Un discurs mincinos si manipulator, tipic pentru un leader de tip sovietic. Ca de obicei, omul asta n-are nicio rusine.

 4. Adică asta e adevărata sărbătoare de 9 mai nu ziua Ioropei? 🤣 La mulți ani CCCP!

 5. Putin a fost sincer….a spus ca apara cu fermitate interesele nationale ,nu frontierele nationale.
  Pentru ca in materie de frontiere , Rusia, se invecineaza cu cine vrea ea ….cand vrea ea….cum vrea ea….ca atare, nici Putin nu poate sti azi ,ce tari vor mai ataca in viitor.
  Este principiul de baza al dreptului INTERLOP.
  In rest , nimic nou,aceleasi idealuri rusesti …..sa furi,sa minti,sa inseli,sa ucizi !
  Dreptul fortzei, nu fortza dreptului !

 6. Interesele oligarhilor ca poporul traieste prost, de cate ori aud asta cu interesele tarii imi amintesc cum imi ziceau patronii inainte de UE, daca nu iti convine salariul pleaca ca mai sunt 100 la poarta, asa si la rusi, poporul moare de foame si oligarhii nj stiu ce sa mai faca cu banii.