G4Media.ro

Vladimir Putin reorganizează organismul guvernamental care supervizează industria de apărare / Nikolai…

Sursa foto: defenseimagery.mil / Sgt Aaron Hostutler via Wikimedia Commons

Vladimir Putin reorganizează organismul guvernamental care supervizează industria de apărare / Nikolai Patruşev a fost exclus din comisie

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat marţi un decret prezidenţial pentru a actualiza componenţa Comisiei militaro-industriale şi a conducerii acesteia prin numirea de noi membri, printre care şi noul ministru al apărării, Andrei Belousov, relatează miercuri agenția Xinhua, citată de Agerpres.

Printre membrii nou numiţi în această comisie – responsabilă cu supervizarea industriei de apărare în Rusia – se numără şi Anton Alihanov, ministrul industriei şi comerţului, şi Aleksei Diumin, consilier prezidenţial (în trecut guvernator de Tula, ministru adjunct al apărării şi gardă de corp al lui Vladimir Putin).

Posturile lui Denis Manturov, prim-vicepremier, Maksim Oreşkin, adjunct al şefului administraţiei prezidenţiale ruse, şi Serghei Şoigu, secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, au fost reînnoite pentru a reflecta rolurile actuale ale acestora.

Conform decretului prezidenţial, Nikolai Patruşev, fost secretar al Consiliului Securităţii Rusiei, iar în prezent consilier al lui Putin, a fost exclus din această comisie.

În plus, conducerea comisiei a fost reîmprospătată, incluzând proiectanţi şefi şi directori ai mai multor întreprinderi din sectorul militar-industrial, ceea ce indică un accent strategic pus pe inovare şi leadership în sectorul apărării, notează Xinhua.

Prezidată de Putin, Comisia militar-industrială a fost creată pentru a pune în aplicare politica de stat în domeniul complexului militar-industrial şi al sprijinului tehnico-militar pentru apărarea ţării, securitatea statului şi menţinerea ordinii în ţară, mai scrie agenţia chineză oficială de presă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...