G4Media.ro

Vladimir Putin a ajuns în Uzbekistan, în a treia sa deplasare externă…

Photo by Mikhail METZEL / POOL / AFP

Vladimir Putin a ajuns în Uzbekistan, în a treia sa deplasare externă de la realegere

Preşedintele rus Vladimir Putin, aflat la a treia deplasare externă de la realegerea sa în martie, a sosit duminică în Uzbekistan şi s-a întâlnit cu omologul său Shavkat Mirziyoyev înainte de începerea discuţiilor oficiale, relatează Reuters, citată de News.ro.

Agenţiile de presă din Rusia anunţă că Mirziyoyev s-a întâlnit cu Putin la sosirea liderului de la Moscova la Taşkent în cursul serii, iar cei doi lideri au călătorit împreună într-o singură maşină.

Fotografii şi înregistrări video postate pe site-ul Kremlinului şi de agenţiile de ştiri ruseşti au arătat cum Putin a vizitat parcul Noul Uzbekistan din Taşkent şi a depus o coroană de flori la un monument dedicat independenţei uzbece.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile de presă, a declarat la televiziunea rusă că Rusia este deschisă la o cooperare mai largă în ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaz cu Uzbekistan, afirmând că „posibilităţile în acest caz sunt foarte extinse”.

Putin a vizitat deja China şi Belarus de când a obţinut realegerea cu o largă majoritate.

Liderul de la Kremlin a călătorit în străinătate doar rareori de la începutul invaziei Moscovei în Ucraina, în februarie 2022.

Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele său în martie anul trecut, fiind suspectat de deportarea ilegală a sute de copii din Ucraina. Kremlinul neagă aceste acuzaţii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Să sperăm că i se strică elicopterul!