G4Media.ro

Vlad Voiculescu, după ce doar 5 din cei 33 de candidaţi la…

Vlad Voiculescu, după ce doar 5 din cei 33 de candidaţi la funcţiile de director de CJAS au promovat: Mai e mult până departe. Concursurile pe bune sunt însă un început bun

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă, după ce doar 5 din cei 33 de candidaţi care s-au prezentat la proba scrisă a concursului pentru funcţiile de director din Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate au promovat, că organizarea de „concursuri pe bune” reprezintă un început bun. „Mai e mult până departe”, consideră Voiculescu.

Vlad Voiculescu a scris, pe Facebook, după ce s-au afişat rezultatele examenului naţional scris pentru casele judeţene de sănătate, că 5 din 33 de candidaţi au promovat, obţinând notă peste 7. Totodată, 19 candidaţi au luat sub 5, 26 de candidaţi au luat sub 6, iar 21 nu s-au prezentat la concurs.

„Mai e mult până departe. Concursurile pe bune sunt însă un început bun”, a susţinut Voiculescu.

Cei cinci candidaţi care au obţinut peste 7 au vizat şefia caselor de sănătate din judeţele Maramureş, Iaşi, Tulcea, Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

Preşedintele CNAS, Adrian Gheorghe, anunţa că doar 33 dintre cei 54 de candidaţi admişi pentru proba scrisă a concursului de directori ai CAS-urilor judeţene s-au prezentat, joi, la examen. Pentru judeţele în care nu au existat candidaţi sau unde posturile nu vor fi ocupate în urma actualului concurs procedura va fi reluată ”în cel mai scrut timp”.

Adrian Gheorghe arăta că au existat 60 de candidaţi care şi-au depus dosarul pentru concurs, iar în urma selecţiei dosarului au fost admişi la proba scrisă 54 de candidaţi.

”Dintre aceştia, s-au prezentat 33 de candidaţi. Prin urmare, în acest moment sunt 20 de Case de Asigurări de Sănătate despre care ştim sigur că postul de director general nu se va ocupa în urma acestui concurs. La două Case de Asigurări de Sănătate nu s-a scos postul la concurs, la alte trei nu s-a înscris niciun candidat, la o casă s-a înscris un candidat, dar care nu a trecut de selecţia dosarelor, iar la 14 case s-a înscris cel puţin un candidat care putea participa la proba scrisă, însă nu s-au prezentat”, declara Adrian Gheorghe.

Au fost elaborate două varante de subiecte, iar unul dintre candidaţi, de faţă cu toată lumea, a extras una dintre cele două variante.

Adrian Gheorghe a explicat că titlurile din Bibliografia de concurs au fost trase la sorţi de către comisia de concurs şi apoi, pe baza acestor titluri, s-au elaborate subiectele, astfel încăt să nu existe suspiciuni.

”În cel mai scurt timp, vom publica şi procedura de scoatere la concurs a posturilor pentru celelalte Case de Asigurări de Sănătate care nu au putut fi ocupate în urma prezentului concurs”, anunţa Adrian Gheorghe.

Proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director al Casei de Asigurări de Sănătate din 35 de judeţe şi din Bucureşti, precum şi al Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti a avut loc, joi, în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

sursa: News.ro, sursa foto: Guvernul României/ Radu Badoiu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. Pleaca bai Voicuelscule acasa, nu mai poate omu fura linistit nici dupa ce te-am demis, traisca PSD si PNL, pe veci praduitorii Romaniei

  • Cand te intreaba cineva ceva, de la presa, e frumos sa raspunzi.
   Doar ca tot acest spectacol, la un moment dat, iti dai seama ca e regizat.
   Presa nu vorbeste despre ce vrea Vlad… ci despre ce raspunde Vlad … (daca prezinta interes)

  • Aici nu este despre Voiculescu ci despre cum doar 5 din 41 de directori de case judetene sunt capabili sa treaca concursul pentru postul respectiv. Si da, astia sunt printre nenorocitii care faceau scandal oamenilor ca Voiculescu si alti platitori de taxe care le cereau socoteala. Si ca sa nu mai pun la socoteala faptul ca daca treci concursul scris nu inseamna neaparat ca esti „curat” si deci ca ar trebui automat sa ocupi un astfel de post. Mai avem mult pana departe.

 2. Stați liniștiți, celalalt PSD va aplatizat tot.

 3. 5 din 33? Bă terminati cu corectitudinea că nu mai găsiți oameni capabili după 30 de ani de distrugere sistematică a învățământului. De aia o sa-l dea ăștia afară din orice funcție.

 4. O inițiativă care trebuie multiplicată la tot ce înseamnă… lucru la stat. Multe ,,animale politice” nu au nimic in comun cu domeniile pe care le conduc . Sunt acolo doar pentru avantaje: salariale, materiale și spăguieli. Cum se poate explica, că un om care are doctoratul ,este consilier la un Șef – analfabet funcțional? Cum se poate compara un inginer care are douăzeci de ani de șantier cu un lingău care nu-i de meserie și are 2 ani vechime. Scara valorilor a fost distrusă cu buna știință de cei care ne-au condus .Mulți dintre ei sunt vestiți infractori de azi…

 5. Jos Voiculescu! Vine el sa dea examene pe bune pe posturi de sef!? HA !
  Sa se invete minte!

 6. Sunt convins ca domnul Vlad Vasile e un mare iubitor de concursuri pentru post.

  El e pe Modelul Austriac, nu stiti voi, incultilor. Intai a dat niste examene dificile, vreme de multi ani, in timpul masteratului. Abia ulterior a devenit Country Manager la o banca transnationala.

  Sau era invers?

 7. SENZAŢIONAL!!! Impostorul de Pucioasa cu uite-diploma-nu-e-diploma şi cu uite-morţii-nu-e-morţii revine! După premiile Oscar, un nou hit! Impostorul Ţării n-a stat nici o lună pe tuşă şi a reapărut cu forţe noi de bârfit pe alţii. Adevărul e că de la înălţimile liceului din Pucioasa îţi permiţi să comentezi cum ar trebui să stea lucrurile şi să îi bârfeşti pe alţii. Dacă ar fi avut şi alte studii şi-ar fi putut da seama cât de ridicolă poate fi o nulitate care îi bârfeşte pe submediocri. Ăia măcar sunt submediocri, dar Vlad Voiculescu e un nimeni.

  • de parca alea de la Sf. Sava au facut ceva in viata…

  • Aşa este. Subscriu la ce spuneţi dumneavoastră. Într-o colonie de retardaţi, nici cu Oxford nu faci nimic. Au existat cazuri de tineri cu superstudii (pe bune) întorşi în ţară dintr-un idealism naiv. Evident că nu au avut loc de domni şi domniţe cu origini sănătoase SECU. Gen Vlăduţ. Care nu a muncit o secundă pe altă funcţie în afară de şef, ministru, actor şi cine ştie ce ni se mai pregăteşte…

 8. Ba frate, te da omu’ jos si nu te potolesti. Te bagi peste tot, nu mai poate omu’ sa devalizeze linistit nimic… Auzi, examene… Auzi, negocieri pe buget la primarie… Maine, poimaine incepi sa negociezi si pe justitie…

 9. Bai baieti si fete, voi intelegeti ca omul asta e avid de declaratii si imagine? Nu el a organizat concursurile, nu are nicio competenta, in afara de a pune pe seful CNAS. In rest nimic. Nada. Zero.

  Si dat jos, fara nicio calitate oficiala si tot iese la declaratii. In ce calitate? De fost ministru? Voi la privat va duceti sa dati declaratii in calitate de fost angajat cand fosta firma performeaza sau nu?

 10. De ce nu te duci tu la iubi a ta și să-i explici ei gângurind dulce despre cum e cu mafia spitalelor, cu morții covidului și cum te-ai dus de-a berbeleacul, pe scările ministeriale luptându-te cu toți ? De ce mă Vlăduț? Nu crezi că ne-am plictisit de ‘mneata ? Hai, ia o pauză și opintește-te din nou cu anticorupăciunea peste vreo câțiva ani, atunci când BARNII o să se înscăuneze la Cotroceni. Adică la Sf. Așteaptă ! Deci lasă-ne !

 11. Felicitari Vlad Voiculescu !!!!!
  In 31 de ani ai fost singurul Ministru al Sanatatii care a avut curajul sa organizeze concursuri pt posturile de directori ai CJAS.
  Mafia pnl-psd a simtit pericolul si te-a stopat inainte sa faci curatenie pana la capat in sistemul sanitar.
  Vom vedea daca Ioana Mihaila, noul ministru, va avea curajul sa continue reformele, sa organizeze concursuri cinstite pt managerii spitalelor.

  • Cam avem deja raspunsul si este un ‘Nu’ clar.

   Nu stiu de ce plusere nu au propus un alt ministru mai curajos si pus pe continuarea reformelor. Oricare dintre Wiener, Ungureanu sau Radu Lupescu ar fi fost alegeri bune.

   Ce avem acum e Stelian Ion varianta feminina.
   Sfios, cuminte nu cumva sa deranjeze mafia din nou. Si sa fie intelegere in coalitie, sa se poata fura in liniste miliardele din Sanatate.

  • Din pacate, nu ministrul sanatatii organizeza concursuri pentru spitale, ci autoritatile locale din fiecare judet (Consiliul Judetean) Deci, va imaginati cam cum sunt organizate…

  • @Tree fitty.
   Si eu am aceeasi impresie.
   Ar fi pacat sa fie asa. Se pierde startul, se pierd in continuare cativa ani buni.

  • @Ciprian E greu cu cititul sau cu intelesul…ca nu ma prind. „Proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director al Casei de Asigurări de Sănătate din 35 de judeţe şi din Bucureşti, precum şi al Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti a avut loc, joi, în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.”

 12. …noroc cu terciul…ca mancam,mamaliga…rece!

 13. Măi Vasile, dacă tot ai luat un șut de la celălalt Vasile mergi măi Vasile și caută o slujbă adecvată pregătirii tale contabil,economist ceva de genul,ori tu Vasile nu te poți dezlipi de ministerul sănătății.Ai primit ordin de la unchiul Nic să-ți achiți studiile dubioase plătite de unchiu ?Ceva achiziții de medicamente, aparatura sau ce mai aduce unchiu.

 14. Relevant este un singur lucru: 5/33!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.