G4Media.ro

Virgil Popescu, despe facturile greșite: Primul indiciu, factura este mai mare la…

Virgil Popescu, despe facturile greșite: Primul indiciu, factura este mai mare la acelaşi consum. Dacă nu ai în factură nici plafonare, nici compensare, probabil ca factura să fie eronată

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că între unu şi două milioane de facturi la energie au fost trimise populaţiei, fără ca furnizorii să îşi actualizeze aplicaţiile informatice, astfel că valoarea acestor facturi este una foarte mare. În urma ordonanţei guvernamentale de miercuri, furnizorii vor reface aceste facturi. Ministrul a explicat cum poate afla cineva dacă factura pe care a primit-o este sau nu greşită.

„1-2 milioane de facturi (emise greșit – n.red), nu am datele. E şi un furnizor mare care a greşit facturile, pe de altă parte spune că facturile nu trebuie plafonate şi compensate la ei pentru că preţul e neschimbat în contracte şi nu necesita acest lucru. De aceea, nu pot să estimez câte vor fi refăcute”, a declarat Virgil Popescu, citat de news.ro

Întrebat cum se va rezolva o situaţie ca aceasta, Virgil Popescu a declarat că este destul de simplu pentru consumatori să îşi dea seama că factura este eronată, iar consumatorul este acum protejat de ordonanţa guvernamentală.

”Îţi poţi da seama că o factură este eronată, că nu poate fi făcută în conformitate cu legea, dacă ţi se pare că preţul e mai mare decât plăteai în mod curent. Dacă nu are nici plafonare, nici compensare, atunci factura nu este în conformitate cu legea. Dar există şi o situaţie în care compensarea şi plafonarea nu se aplică, dar preţul din factură e dintr-un contract vechi şi nu necesită nici plafonare, nici compensare. Primul indiciu, factura este mai mare la acelaşi consum. Dacă nu ai în factură nici plafonare, nici compensare, este probabil ca factura să fie eronat făcută. În această situaţie, pentru a evita solicitarea din partea consumatorului, am adoptat astăzi o ordonanţă prin care obligăm furnizorii de a reface facturile în termen de 15 zile, de a nu percepe penalităţi şi de a suspenda  la plată aceste facturi, până când vor fi refăcute, tocmai pentru a nu pune oamenii pe drumuri şi sunt convins că furnizorii vor face acest lucru, dacă nu l-au şi făcut. Avem informaţii că unii au început să îşi recalculeze aceste facturi întocmite eronat”, a declarat Virgil Popescu, conform news.ro

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Pregătiți-vă ! Tălharii USL vor fura și cămașa de pe noi !

 2. Deci vedeti si voi cum va dati seama de facturile umflate, e si el ministru pe acolo, doar constata doar nu o sa faca ceva. La fel si cu Bode vedeti si voi cum va intelegeti cu interlopii, copii mai faceti daca va mor aia e.

 3. Este pe langa subiect dl ministru.
  Facturile la gaze, chiar plafonate si compensate nu scad sub 22 bani pe kWh, ori iarna trecuta erau maxim 15 bani/kWh.
  O buna parte din facturi nu se pot plafona si compensa pentru ca au pret bun in contracte (sub cel din lege). O alta parte depaseste plafoanele de consum din lege (aici se va rezolva cu modificarile promise).
  Cresterea preturilor pleaca de la producatori, majoritatea de stat. Profiturile, aproape toate merg la stat (ca actionari la firmele din domeniu, ca incasator de taxe, accize, TVA).
  Dar politicienii inventeaza falsi vinovati si aburesc publicul.

 4. MIZERII POLITICE .. ALE STATULUI .. „CARE ESTE”