G4Media.ro

Virgil Popescu: Compania Mehedinţi Gaz nu poate să crească, nejustificat, prețul la…

Virgil Popescu: Compania Mehedinţi Gaz nu poate să crească, nejustificat, prețul la gaze. Am solicitat verificări

Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, a solicitat ANRE şi ANPC să verifice compania Mehedinţi Gaz despre care oficialul afirmă că a crescut nejustificat preţul la gaze naturale.

„Lucrurile nu pot rămâne aşa! Mehedinţi Gaz nu poate să crească preţul nejustificat la gaze naturale (1.000 lei MWh), drept urmare am solicitat astăzi ANRE şi ANPC să pornească verificări cu privire la acest aspect. Până se va rezolva acest lucru îi rog pe severineni să schimbe furnizorul de gaze şi să aleagă un furnizor cu preţ rezonabil de pe comparatorul de preţuri al ANRE”, a scris joi ministrul pe pagina sa de Facebook.

Virgil Popescu enumeră, în context, şi paşii care trebuie urmaţi pentru schimbarea furnizorului pentru Drobeta Turnu Severin şi subliniază, de asemenea, că toată procedura se poate derula online.

„Veţi obţine o listă cu toţi furnizorii de gaze naturale care pot furniza în Drobeta Turnu Severin şi selectaţi prin apăsare furnizorul dorit şi veţi fi redirecţionaţi pe site-ul companiei selectate pentru a afla ce trebuie să faceţi pentru a încheia un contract. Important! Totul se poate face online! Bunici şi părinţi cereţi ajutorul copiilor şi lucrurile vor merge foarte uşor”, a mai arătat Popescu.

El a reamintit că, prin schema de compensare care este în vigoare, se poate beneficia de ajutor financiar pentru plata facturilor la energie, respectiv 21 bani/KwH şi 25% din preţul gazului natural.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a anunţat, joi, că a amendat patru furnizori de gaze cu suma de 2,69 milioane de lei pentru intenţia acestora de a majora tarifele în timpul derulării contractelor cu preţ fix.

Cele patru companii sunt Engie România, E.ON Energie România, Restart Energy One şi Premier Energy.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nu mai e piata libera/concurentiala Virgile. Daca creste preturile pierde din clienti si este nevoit sa il reduca, acum tu liberal vii cu amenintari de gangster peste ei si le spui ca nu au pretul corect Cu ce scop faci asta intro piata libera/concurentiala?

  2. NU PROFITA SI BAIETII „DESTEPTI” ? AR FI PACAT !

  3. Coane Popescule ! Hai sa mai lasam „vraja gazului ” ! Ce este de facut URGENT – indiferent de ce rah at manaca „citu” : 1 – CUMPARAREA PARTICIPATIEI EXON la perimetrul din Marea Neagra gata de exploatare ! URGENT ! 2 – Contractarea si inceperea exploatarii gazelor din M. Neagra 3 – Reluarea explorarilor pentru descoperirea GAZELOR DE SIST Pe „citu” + PDD + HAUR dati-le „pe loc repaus” si LA TREABA SERIOASA ! Nu cu FALSE si ILEGALE plafonari de preturi se rezolva problema ci cu NOMINALIZAREA si REZOLVAREA ADEVARATELOR PROBLEME ! Restul sunt VORBE GOALE !

  4. VORBE GOALE ! dupa cum spune @th iliescu
    adica pe noi consumatorii de rand nu ne „incalzeste” cu nimic „rasboiul” asta verbal…