G4Media.ro

VIDEO Viorica Dăncilă după CEX: Faptul că Paul Stănescu și-a dat demisia…

VIDEO Viorica Dăncilă după CEX: Faptul că Paul Stănescu și-a dat demisia mie-mi pare foarte rău / ”Luăm în calcul şi un candidat la prezidenţiale din afara PSD; stabilim şi în funcţie de sondaje”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la finalul ședinței CEX, că îi pare rău de demisia lui Paul Stănescu din funcția de președinte executiv al partidului, dar a precizat că decizia de convocare a congresului extraordinar pentru data de 29 iunie a fost luată cu majoritatea voturilor liderilor PSD.

„Faptul că Paul Stănescu şi-a dat demisia – mie îmi pare foarte rău, am încercat să-l conving să nu-şi dea demisia. Paul Stănescu a spus că din motive personale, dar va activa în PSD. Este un membru vechi, este o persoană care iubeşte foarte mult acest partid. (…) Aseară nu ştiam că îşi dă demisia”, a afirmat Dăncilă, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Potrivit premierului, atât Paul Stănescu, cât şi Gabriela Firea sunt oameni de valoare. „Trebuie să facem echipă şi să ne pregătim pentru următoarele alegeri”, a adăugat liderul interimar al PSD.

Dăncilă a mai spus că Partidul Social Democrat ar putea avea un candidat la alegerile prezidenţiale şi din afara partidului, o astfel de variantă fiind luată în calcul.

„Trebuie să stabilim mai multe lucruri (la Congresul PSD – n.r.). În primul rând, trebuie să modificăm statutul în ceea ce priveşte alegerea preşedintelui partidului. Doi – trebuie să venim cu un program politic. Trei – trebuie să venim cu modificări sau lucruri pe care le-am înţeles din aceste alegeri şi pe care trebuie să le transpunem în programul nostru de guvernare. În altă ordine de idei, cred că trebuie să dăm legitimitate conducerii să-şi asume rezultatul alegerilor prezidenţiale. Iar acest Congres trebuie să fie unul premergător desemnării candidatului la alegerile prezidenţiale. De ce atât de repede? Pentru că timpul ne presează, după cum ştiţi, de pe data de 11 august deja începem strângerea de semnături pentru candidatul la prezidenţiale. (…) O să dăm drumul la sondaje, să vedem ce colegi, ce colege vor să candideze la alegerile prezidenţiale. În momentul în care vom avea persoana care corespunde profilului de candidat pe care-l doresc alegătorii şi care stă bine în sondaje, atunci vom decide”, a afirmat liderul PSD, la finalul CExN al partidului.

Întrebată dacă este o variantă bună ca PSD să aibă un candidat la alegerile prezidenţiale din afara partidului, Viorica Dăncilă a spus: „Luăm în calcul şi această variantă. Bineînţeles că decizia o vom lua în cadrul Comitetului Executiv Naţional. În cadrul acestui CExN au fost foarte multe discuţii, au vorbit toţi colegii, am vrut părerea tuturor, tocmai pentru a lua cea mai bună decizie, iar votul a fost cel care a stabilit drumul pe care vom merge”.

Potrivit premierului, „în mod categoric”, trebuie adaptat şi programul de guvernare. „Nu pot să vă spun acum un lucru anume, dar pot să spun că am luat pe fiecare domeniu în parte lucrurile pe care trebuie să le transpunem, unele le vom păstra, vom adăuga altele noi, dar, în acelaşi timp, trebuie să ţinem cont şi de votul pe care l-am avut la alegerile europarlamentare şi să ne adresăm şi altor categorii”, a adăugat Dăncilă.

În ceea ce priveşte data organizării Congresului, ea a precizat că a trebuit să ţină cont de votul majorităţii din CExN al PSD.

„Vă garantez că nu am comandă de la nimeni. Singura mea comandă este cea de la PSD, de la forurile statutare. (…) Decizia s-a stabilit prin votul majorităţii. (…) Părerea care contează este cea care este susţinută. Dacă rezultatul era să nu se facă acest Congres, atunci ţineam cont de acest vot. Eu trebuie să ţin cont de majoritate”, a susţinut liderul PSD.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Orice om ii pare rau

 2. C\t poate minți fumeia asta?

 3. congres cu nenea cat mai repede ca e multi presedinti de filiale care e interimari si deci vor vota cum zice toa’su Oprisan.
  de aia trebuie schimbata legea de functionare a partidelor politice, daca nu cumva chiar inconstitutie: in comitetul executiv (sau cum i-o spune organului de conducere al partidului politic) nu au voie decat reprezentanti alesi de filiale, absolut interzis cei numiti interimar. singura sarcina a acestora sa fie organizare de alegeri in termen de 30 de zile.

 4. Pe 11 august incep sa stranga semnaturi? Duminica?
  Pai poate au succes pe 10 cand se face anul de la marea bulaneala cu gaze si toate alea. Presupun ca va fi lume prin fata guvernului, deci pot sa mearga din om in om sa-i roage sa semneze.

 5. În primul rând ne doare direct în cot după ce deviază din sulă de ce clovnerii faceţi voi prin partid aşa că mai băieţi GUVERNAŢI CEVA CĂ MERGE ŢARA ÎN CAP ECONOMIC DE AJUNGE ROMANII SĂ VĂ LINŞEZE!
  Hai mai repede cu jocurile astea pentru tâmpiţi şi treceţi la guvernare sau căraţi-vă dracului până nu vi se dă un şut în dos!
  Terminaţi în retardul vostru cu clovneriile astea că ştim că pe Dăncilă o veţi pune şef de partid cum o veţi pune şi candidat la preşedenţie aşa că treceţi mai departe cu clovneria asta să mai şi guvernaţi!

 6. Eheee, violicoo, de-ai știi, câți ar vrea să-ți iubească partidul… tot la fel de mul; ori poate și mai și… Agramați limitați și nesimțiți!

 7. De ce atata zarva: Nici dracu’ nu va mai voteaza. La alegerile viitoare voi merge la vot la ora 6.59.

 8. Ala din fruntea academiei de comunisti somnorosi ,un dormitor pe banii nostri?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.