G4Media.ro

Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD / Președintele interimar a…

Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD / Președintele interimar a devenit Marcel Ciolacu/ Fostul premier se va reîntoarce la conducerea organizației de femei/ Congresul va avea loc în februarie

Viorica Dăncilă a renunțat la conducerea PSD la capătul unei ședințe de șase ore a Comitetului Executiv Național. Confruntată cu demisii în serie a vicepreședinților, Dăncilă a ales să renunțe la șefia partidului în favoarea lui Marcel Ciolacu, secondat din postura de secretar general de către Paul Stănescu.

În locul conducerii dizolvate, a fost constituit un comitet care-i cuprinde pe liderii celor cinci organizații județene care au obținut cel puțin  50% în turul II al alegerilor prezidențiale și de opt reprezentanți ai fiecărei regiuni. Noua conducere va trebui să organizeze Congresul din februarie, congres ce va fi va fi precedat de alegeri în fiecare organizație județeană.

Eugen Teodorovici a fost singurul care a rămas pe poziții, refuzând să demisioneze din funcția de președinte executiv al PSD. Funcția sa nu se maii regăsește însă în noua organigramă a conducerii interimare a partidului.

(foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Potrivit unui comunicat de presă transmis de PSD, ”Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat a decis, în urma demisiei doamnei președinte, Viorica Dăncilă, și a dizolvării Biroului Permanent Național, alegerea unei conduceri interimare cu sarcina de a realiza o tranziție echilibrată până la organizarea unui viitor Congres al partidului în care să fie aleasă o nouă conducere statutară”.

Structura de conducere colectivă interimară va avea următoarea formulă:

Președinte interimar – Marcel Ciolacu

Secretar general interimar – Paul Stănescu

Membru Regiunea Sud – Adrian Gâdea

Membru Regiunea Sud – Niculae Bădălău

Membru Regiunea Sud-Vest – Aladin Georgescu

Membru Regiunea Sud-Vest – Mihai Weber

Membru Regiunea Sud-Vest – Claudiu Manda

Membru Regiunea Sud-Est – Dan Nica

Membru Regiunea Sud – Marian Pavel

Membru Regiunea Nord–Est – Dragoș Benea

Membru Regiunea Nord-Est – Doina Federovici

Membru Regiunea Nord-Vest – Radu Moldovan

Membru Regiunea Nord-Vest – Gabriel Zetea

Membru Regiunea Vest – Laurențiu Nistor

Membru Regiunea Centru – Vasile Gliga

Membru Regiunea București-Ilfov – Gabriela Firea

Membru Regiunea București-Ilfov – Gabriel Mutu

Ora 00.11 Iată principalele declarații ale Vioricăi Dăncilă după încheierea ședinței:

 • Am înțeles că se dorește o resetare a partidului. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate și consider că a trebuit să-mi dau demisia. Am făcut tot ce mi-a stat în putință. Am înțeles că resetarea presupune o altă viziune, un alt program
 • Eu mi-am dat demisia, a fost un  act unilateral. Un președinte responsabil este cel care își asumă rezultatul la nivel național.
 • Nu poți să faci foarte multe în 5 luni, e greu să formezi o echipă sudată.
 • Nu-mi pare rău pentru că am candidat. Un președinte de partid trebuie să-și asume anumite lucruri.
 • Au fost destui colegi care au venit la mine acasă și am discutat

Marcel Ciolacu:

 • Este pentru prima oară când am participat la un CEx în care toți liderii și-au spus opinia, cu discuții de fond în care ne-am asumat toți greșelile făcute. Nu a picat niciun cap astăzi, o premieră pentru PSD pentru că fostul lider se regăsește în echipa partidului ca președinte la organizația doamnelor.
 • Mi-am ales secretarul general, garantul normalității în partid. Alături de Paul Stănescu, au intrat automat toate cele cinci județe care au câștigat și turul II. Au fost desemnați și propuneri de vicepreședinți regionali: Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Vasile Gliga, Laurențiu Nistor, Doina Fedorovici, Dragoș Benea, Dan Nica, Gabriela Firea și Gabriel Mutu.
 • Congresul va avea loc în februarie
 • Nu a fost preluată conducerea prin forță. A fost un gest de normalitate al doamnei președinte, am ajuns la concluzia că trebuie resetat partidul.
 • Noi  am respectat statutul: când tot BPN a demisionat, conducerea a fost dizolvată. Foarte mulți colegi din teritoriu au spus să își depună demisiile și să facă alegeri la ei în județ.
 • Nu cred că în noaptea asta trebuie să luăm decizii privind schimbarea numelui partidului
 • Dl Oprea nu este membru PSD și nu  va fi cât voi fi eu președinte al partidului

Paul Stănescu:

 • PSD a dat dovadă de maturitate, că să conduci un partid este un sport de echipă.
 • Ca oameni am avut o relație extraordinar de bună cu dna Dăncilă și sper să rămânem aceiași buni prieteni
 • Vom sta de vorbă cu fiecare organizație în parte, să facem o analiză cu fiecare în parte
 • Porțile partidului sunt  deschise, îi așteptăm cu drag pe tineri și intelectuali

 

Ora 00.06: Președinte interimar al partidului a devenit Marcel Ciolacu, iar secretar general a fost desemnat Paul Stănescu. ”În conducerea interimară au fost cooptați președinții organizațiilor câștigătoare și reprezentanții regiunilor. Este o soluție de moment care va duce la organizarea unui Congres cu misiunea de a stabili conducerea partidului”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui

Ora 23.57: Viorica Dăncilă și-a dat demisia de la conducerea PSD. Viorica Dăncilă va prelua funcția de președintă a organizației de femei a partidului.

Ora 22.14: Mihai Fifor a demisionat din funcția de secretar general al partidului. Prima dată când și-a anunțat astăzi demisia a fost printr-o postare pe Facebook, pe care ulterior a șters-o.

Ora 21.19 Și Carmen Dan și-a anunțat demisia  din conducerea partidului.

Ora 20:53 Claudiu Manda, liderul organizației Dolj, și-a anunțat și el demisia din funcția de vicepreședinte al partidului.

Ora 20:42 Lia Olguța Vasilescu, șefa de campanie a PSD la alegerile prezidențiale, a cerut demisia Vioricăi Dăncilă de la conducerea partidului.

Ora 19:50 Cel mai vocal în ședința CEx este liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan. Acesta a anunțat că își dă demisia din functia de vicepreședinte. Este nemulțumit de modul în care a acționat conducerea partidului în ultima perioadă, susțin surse din partid pentru G4Media.

Ora 19:35 – Ședința a început fără ca Viorica Dăncilă să anunțe dacă a luat vreo decizie și a intrat direct în dezbateri. Potrivit surselor G4Media, șefa PSD a spus că vrea ca fiecare președinte de organizație să ia cuvântul și să spună punctul de vedere.

Aceleași surse au mai precizat că Marian Oprișan a cerut ca cei care nu sunt membri CEx să iasă din sala de ședințe. În acel moment a plecat Codrin Ștefănescu.

Ora 18:18 – Gabriela Firea:

 • trebuie să avem grijă ca după ședința de azi echipa noastră să rămână unită, partidul să nu aibă de suferit, să nu ne împărțim în două sau trei echipe pentru că ne-ar fragiliza. Trebuie să rămânem uniți la bine și la greu
 • trebuie să ne reformăm, dar o reformă reală
 • nu am participat la nicio întâlnire înaintea CEX-ului
 • nu mă dezic de punctul meu de vedere, îl voi exprima și în CEX. Trebuie să aducem oameni noi, oameni de valoare
 • am auzit că dacă actuala conducere nu demisionează, există posibilitatea ca cineva să propună demnisia vicepreședinților în bloc. Sunt colegi care achiesează pe această variantă
 • eu vreau să respectăm statutul, să organizăm un copngres cât mai rapid. Orice conducere statutară trebuie să se aleagă în fața delegaților
 • pentru o poziție interimară nu voi candida, pentru congres analizez. Nu vânez funcții, nu vânez privilegii. Congresul să aibă loc cât mai repede, orice zi de întârziere nu face bine partidului
 • am discutat aseară cu dna Dăncilă. Am discutat și cu dl Ciolacu
 • din punctul meu de vedere trebuie să ne reformăm, avem nevoie de aer proaspăt.
 • eu nu am votat ca Gabriel Oprea să intre în CEX, din punctul meu de vedere, statutar, el nu este membru în conducerea PSD
 • ne dorim reformarea, ne dorim revenirea la electoratul nostru de bază.

Ora 18:13 – Marcel Ciolacu a evitat să facă declaraţii cu privire la ceea ce ar trebui să se întâmple în PSD după eşecul de la alegerile prezidenţiale, el spunând că nu nu poate cere ”demisia cuiva”.

„Nu comentez ce spun colegii mei. Demisia este un act unilateral. Eu nu sunt în măsură să iau. (…) Nu pot cere demisia cuiva”, a afirmat Ciolacu.

Întrebat de ce s-a răzgândit Viorica Dăncilă în condiţiile în care i-a transmis că îşi va depune mandatul  Ciolacu a răspuns: „Nu cunosc”.

Acesta a evitat să facă alte declaraţii, spunând că va face acest lucru după Comitetul Executiv.

Ora 18:06 – Eugen Teodorovici:

 • dna Dăncilă este președintele partidului, știe ce are de făcut.
 • am spus clar că nu îmi dau demisia. În viață îmi place concurența și competiția.
 • nu demisionez pentru că am fost votat în congres și ar fi o lipsă de respect față de acel vot. Trebuie să respectăm ceea ce am votat în congres, adică statutul
 • congres trebuie făcut cât mai repede, dar ținând cont de niște etape
 • i-am spus Vioricăi Dăncilă punctul meu de vedere
 • nu am apucat să discut cu Ciolacu. Când am ajuns eu, el pleca. Nu se poate vinde un vot pe care l-ai primit, PSD nu este de vânzare
 • nu exclud nimic în viață în afară de încălcarea unor principii. În politică trebuie să existe caracter și principii
 • eșecul PSD duce la eșecul țării

Ora 17:45 – Niculae Bădălău, la sosirea la sediul partidului:

 • Eu am spus că o echipă responsabilă își asumă rezultatele. Așa cum își asumă victoria, își asumă înfrângerea. Demisia e unilaterală. După demisie ar trebui un congres cât mai rapid.
 • Avem un președinte executiv și, conform statutului, el asigură șefia partidului până la congres. Trebuie să ținem partidul, avem o responsabilitate față de milioanele de oameni care ne-au sprijinit. Trebuie să facem o analiză.
 • Nu se întâmplă nimic dacă Dăncilă nu demisionează. CEX-ul, cu 16 voturi, are dreptul să convoace congresul. Un congres e foarte binevenit. Trebuie să facem un congres nu pentru cine, ci pentru ce. Trebuie să venim cu un proiect.

Ora 17:35 – Codrin Ștefănescu

 • Viorica Dăncilă a muncit foarte mult în această campanie, a fost o femeie foarte curajoasă și hotărâtă, a fost aproape în fiecare filialaă, s-a bătut mult alături de colegii din toată țara. Bilanțul nu e așa negru cum se vede, în condițiile în care au fost toți impotriva noastră. Viorica Dăncilă și-a făcut datoria pe deplin. Fiecare a facut tot ce e posibil ppentru a obtine cel mai bun scor
 • Cred că azi toți colegii vor înțelege că trebuie să respectăm statutul și să organizăm un congres extraordinar. Sper ca dna Viorica Dăncilă, ca președinte al partidului, să conducă această discuție cu calm

Update 7, ora 17.45: Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, la sosirea la CEX, că Viorica Dăncilă a muncit foarte mult, a fost o femeie foarte curajoasă și hotărâtă, iar bilanțul alegerilor prezidențiale „nu e așa negru cum se vede”. El a susținut că trebuie respectat Statutul PSD, potrivit căruia doar Congresul poate alege o nouă conducere (detalii aici).

Update 6: Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, la sosirea la sediul PSD pentru ședința CEX: „Demisia e un act unilateral. Daca isi da demisia, mergem pe o cale, daca nu, nu. Vrem unitate si consens si mergem mai departe. Marcel Ciolacu detine a treia functie in stat”.

Update 5: Teodorovici a convins-o pe Viorica Dăncilă să nu demisioneze de la conducerea partidului, spun sursele G4Media.ro. El a avut discuții și cu oamenii din grupul lui Marcel Ciolacu. Potrivit unor surse care au participat la discuții, Teodorovici a invocat articolul 109 din statut, care prevede că doar Congresul PSD poate alege conducerea centrală a partidului.

“Ne vedem în instanță dacă nu respectați statutul”, le-a spus Teodorovici oamenilor lui Ciolacu.

Update 3, ora 16.07: Eugen Teodorovici tocmai a ieșit din casa unde locuiește Viorica Dăncilă, au declarat sursele G4Media.ro.

Update 2: După lungi discuții despre o conducere interimară a partidului, liderii din jurul lui Marcel Ciolacu nu mai sunt siguri că Viorica Dancilă își va depune mandatul la ședinta CEx din această seară, susțin sursele G4Media.
Șefa PSD a avut discuții cu Eugen Teodorovici, cel care a renunțat să intre în jocul puciștilor Ciolacu-Stănescu. Președintele executiv al PSD își dorește să fie respectat statutul și el să fie cel care va conduce partidul până la congres.

“Am mai exclus noi din partid și fără să respectăm statutul”, ar fi avertizat Paul Stănescu în discuțiile cu greii din teritoriu, potrivit informațiilor G4Media.

Update 1: Marcel Ciolacu a fost din nou marți la Viorica Dăncilă, potrivit informațiilor G4Media. Șeful Camerei Deputaților a ținut să se vadă din nou cu președinta PSD ca să se asigure că aceasta își dă demisia în ședinta CEx, așa cum a promis ieri, și că nu a fost convinsă să renunțe la această decizie.

Gruparea anti-Dăncilă din PSD, condusă de Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, continuă marți negocierile pentru a se asigura că Viorica Dăncilă își menține promisiunea de a demisiona de la șefia partidului, la Comitetul Executiv (CEX) din această seară și pentru a-i convinge pe ceilalți membri din conducere să își depună și ei demisiile.

Secretarul General al PSD, Mihai Fifor, a fost invitat și el la discuții de Marcel Ciolacu. Acesta a fost la Parlament în această dimineață, au relatat pentru G4Media.ro surse participante la întâlnire. Acesta le-a promis celor din grupul condus de șeful Camerei Deputaților că își va da demisia în ședința CEX din această seară, au declarat aceleași surse.

Deși Viorica Dăncilă a transmis luni că e dispusă să demisioneze de la șefia PSD, puciștii din partid se tem că Eugen Teodorovici și Mihai Fifor ar putea să o convingă să nu își depună mandatul.

Ciolacu le-a transmis liderilor locali că își asumă interimatul la conducerea PSD dacă Dăncilă pleacă, dar vrea susținerea organizațiilor pentru un mandat plin de președinte. El le-a transmis participanților la negocieri că cel mai bine ar fi ca partidul să aibă mai mulți președinți executivi, nu doar unul în persoana primarului general, Gabriela Firea.

Ședința Comitetului Executiv al PSD este convocată de la ora 18.30.

În același timp, gruparea anti-Dăncilă din PSD a discutat luni cu mai mulți lideri locali posibilitatea de face schimbări majore în partid, precum schimbarea numelui, a siglei cu trei trandafiri și a statutului, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Pe de altă parte, mai mulți lideri PSD au cerut la discuțiile cu Marcel Ciolacu de luni și marți să le fie permisă readucerea în partid a foștilor premieri Mihai Tudose și Sorin Grindeanu, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

91 comentarii

 1. Fifor a fost cel mai prost barbat pesedist din cati am vazut!

  • Daca vreti sa faceti treaba buna la psdu cind va stringeti in cex sau sex chematil pe ala de la timisoara cu deratizarea si curata tot psdu asa va reformati

  • nu ne intereseaza nimic acum, nici psd, nici votantii lor, nici promisiunile alegatorilor, amanam totul mult dupa boboteaza taman in februarie
   vin sarbatorile, noi suntem ocupatii cu taierea porcilor (porcii nostri nu sunt infectati de pesta porcina), …

 2. Ciolace, nu ar fi mai bine pentru voi să vă întoarceți la origini? Știi matale unde, nu mă refer la vreo înjurătură, ci la pcr, bre! Cum vreo reformă serioasă este exclusă, măcar luați-o de la început, o faci tu pe reformatorul, tot ești în aceste momente răsculatul number one, din câte reiese, tu faci și tu desfaci. Dăunăzi, erai un nimeni, iar acuma, ce să-ți spun, tu ești promotorul reformei profunde în psdeu. Cum arată reforma propusă precum un rahat teribil de urât mirositor ambalat în niște frunze de trandafir? Sunt mai mult decât convins, așa cum tu te pregătești să o îngropi politic pe incultă, așa vei fi și tu devorat, nici nu va trece o perioadă prea îndelungată. La voi, ca întotdeauna, fiecare este dispus în orice clipă de a-i trage celui de lângă el preșul. Astăzi, tu ești în calitate de răsculat, mâine, cum este trendul, vei fi victimă etc. Aceasta este reforma? Dacă da, ar fi mult mai bine să trageți obloanele, să puneți lacătul și să vă cărați, 30 de ani, referindu-ne doar după epoca postdecembristă, ne sunt suficienți cu voi, ați jefuit această țară ca la drumul mare, ați frânat-o destul, ați călcat-o destul în picioare, ați supus-o la suficiente umilințe, puteți bate în retragere, timpul vostru a trecut. Hăul cel mai îmbâxit al istoriei vă așteaptă, aveți locul vostru de cinste, nu vi-l ia nimeni!

 3. este Momentul Optim pentru Implementarea Directivei
  https://ec.europa.eu/romania/news/20181108_romania_aviz_motivat_transpunere_directiva_ue_confiscare_extinsa_ro

  se pot confisca MINIM 40 Miliarde euro de la „fruntashii” P$D pana la rubedeniile lor de gradul al IV lea !

  HAIDETI !

  • „Gruparea” Stanescu reprezinta comunistii ce se multumesc cu functiile si ceva ciupeli. Tabara care ii sustine pe Teodorovici-Firea reprezinta GIO transpartidic PSD-ALDE-UDMR-parte independenti. Siiii, sa nu uitam ca GIO PSD nu a construit schema de sifonare a bugetului, ea a fost preluata in asociere de la Base.

  • „Eșecul PSD duce la eșecul țării.”
   Cred că Marin Preda, într-un roman existenţialist, Străinul sau Ciuma, are un personaj care anunţă la microfon că se sinucide naţia.

  • Optim momentul ,optima postarea ! Jos palaria stimate domn !

  • @Camelian Propinatiu

   Un romancier care să fi scris şi Străinul şi Ciuma este Albert Camus. Marin Preda are un roman Străinul, dar nu a scris şi Ciuma. Iar Ciuma fără Străinul este scris de românii de la PSD, cărora te rog să le fuţi tu muma-n cur. Merci!

  • @Editor,dar ce bine i-ai explicat acestui proponatiu ce carti NU a citit!Era si cazul,tipul e ciudat rau,nu prea stie ce vorbeste,dar nu conteaza,e l se crede cult!

  • Nu Ciuma ci Delirul, ;). Dar aroganta PSDistului reiesind din propozitia cu ”esecul tarii” merita subliniata.

 4. Ceva imi spune ca Viorica nu va ceda. De ce sa cedeze inainte de Congres? Pe bune, de ce ar trebui sa plece acum, doar ca asa vrea muschii lui Ciolacu si Stanescu? Cei care tocmai o sustineau in toate demersurile PSD?

  Asta tocmai s-a obisnuit cu puterea, cu slugareala generalizata, cu SPP, protocolul …Ea nu stia ca nu mai e premiera, cum credeti ca va renunta de buna voie la stampila PSD? Doar n-o fi proasta

 5. deci pisdistii isi pun sef pe ciolanul, cu subsef tractoristul, mandea tiganul si evident floricica firea. mulguta il verifica pe mandea la oua…

 6. dar ciolanul sef peste pesedisti e genial 🙂

 7. Daca am fi fost in stare sa-i stergem din viata politica pe psd-isti poate ar fi fost mai vlaguiti,se sfasie intre ei sacalii…,sigur este ca poporul a pierdut de pe urma „guvernarii Dancila”mai mult decat in toate guvernarile PSD,dar,este clar este un partid de nereformat,nu au nici oameni si nici demnitate,nici bun simt !

 8. Un partid de dobitoci PSD azi.Cu puține excepții, demonstrează că Ion Iliescu a fost singurul lider autentic.Sarac si cinstit.

  • Napoleon Si comunist infocat, ca el si partidul pe care il domina au pus bazele baroniadei, a retrocedarilor ilegale, sa nu uitam concesiunea catre Schweighofer , CHEMAREA MINERILOR, victimele revolutiei etc. Ne lasi? La ce pensie incaseaza acum, munca lui nu a fost prost platita!

 9. Propunere de rebranding ptr. PSD
  Noua denumire: UTC – Uniunea Ticalosilor Comunisti
  Noua sigla: Secera si ciolanul !

 10. Stanescu dixit: statutul sunt eu!

 11. Vaaaaaai, atata ura, atata dezbinare !
  S-a gasit dezbinare la pesedeu.
  Sa se-mpace ! (incurca-i drace)

  Dacă vă ajută cu ceva, dragi pesedei, vă trimit multă placuță suedeză !

 12. Treaba asta era previzibila de aseara, si semnalul l-a dat mesajul firoaicii, de-a se delimita de ”cex-ul paralel”, cum i-a zis ea. E foarte bine, mergeti cu dancila in frunte, este excelent, mergeti cu lupta si dai, haosul in psd este cea mai buna stire, si s-o tina tot asa cat mai aproape de locale, pana se poate alege praful oficial de psd.

 13. Auzi mai G4, da stiri cu oile de la Marea Neagra nimic?…. ca de oile si berbecii din PSD ne-am plictisit, nu sunt la putere nu sunt pe nicaieri

 14. Peste doua ore au cex in grup,dupa vizititele individuale la domiciliul Vioricai!

 15. Liviu Plesoianu Presedinte PSD.
  Păreri pro și contra?

 16. Daca are sange in instalatie, Dancila ii demite pe toti pucistii. Sa vezi atunci ce liniste se face in jurul ei. Ar fi exact Drahnea 2. Eu asa as face in locul ei. In 24 ore mi-ar ciuguli din palma tot partidul si ar face matanii cand trec pe langa ei. Oricum PSD-istii au antrenament la pupat funduri de sefi.
  Eu tin cu Dancila. Are cele mai mari sanse sa duca partidul in jos in continuare… Fara reforme. Sa ramana exact asa cum sunt.

 17. Prea multe discutii si timp pierdut discutind desptre un grup mafiot. Locul lor este la coada la dna.

 18. Mă intreb cum or fi decurs discuțiile la doamna Vio acasă?
  I-a așteptat în capot și cu ceasul ăla de aur la mână, să nu se ardă cozonacii.
  Pe Ciolacu la primit doar pe hol, să nu murdărească covoarele cu noroi.
  Lui Orlando i-a dat să guste niște zacuscă de Teleorman, făcută la tuci.

  • Cei de la Cartier anunță că le-au scăzut vânzările de ceasuri, asta după ce duduia Viorica de la Videle s-a afișat cu un astfel de model in public.

 19. Oar’ ce canta Babalau? Unde e Diaspora ca sa ne pisham pe ea? Partid fondat de un tigan evreu a adunat toti blonzii la un loc: Babalau, Stanescu, Arsene, Ciolanu, Cotcodancila, Manda, Vulvuta Vasilescu. Trebuie sa fugi cand mai departe cand se incaiera ciorilii.

  • Sa nu uitam ca acest babalau e in fapt un penal.. a furat grau in 88 si a fost apoi gratiat de ceausescu.. de ce oare?

 20. Fun. Trebuie sa mai facem provizii de popcorn.

 21. Ar fi minunat pt Romania daca…

  …la noapte, dupa ce se termina parodia , Pavianca va ramane sefa partidului si viitorii vicepresedinti, executivi, consilieri, vor fi Teodorovici, Fifor, Codrin, Iordache, Nicolicea, Serban…
  Hehee!

 22. Politrucii astia amintesc de copilarie, cand citeam seria Harry Potter. Fix aceeasi gasca pusa pe rele, cu lideri care mai de care, ca cea condusa de Voldemort.

 23. Ciolacu acasa la Dancila.
  Teodorovici acasa la Dancila.

  Concluzia este evidenta: Dancila are apa calda.

 24. Pot tipa la tine, cat le-or tine plamanii, Veorico fii barbata si tine-o pe-a ta. Demite-i pe trpadusi, 3.300.000 de videleni ie cu tine. Nu te lasa, statuturilii PSD ie cu tine. Stai acolo-n frunte!

 25. Marea Tiganiada.
  Partidul si candidatul la presedintie votat de peste 3 milioane de romani.

 26. Dar Liviu ?! Liviu ce zice ? Pai, pana mai ieri, era domnul presedinte pt voi toti, va dadea ora exacta, iar azi…..?! Ia sunati-l . Sigur stie ce sa va spuna, doar el va adus aici.

 27. „Eșecul PSD duce la eșecul țării” hahaha, priceless!

 28. Firea: „avem nevoie de aer proaspăt.”
  Asa e . Pute la ăștia a hoit ,vomă si multe beșini de iti mută nasu din loc, dar ei s-au simțit in mediu lor natural pana acum.
  Toate rebuturile vor sa se „reformeze” ….
  Să-i mai prostim pe prosti o dată….

 29. Una buna de la firea:
  „Trebuie să aducem oameni noi, oameni de valoare”
  Si cum faceti? Cumparati un partid din Germania sau din Finlanda? (bine, … n-as zice ca bani n-aveti dar suntei la fel ca o curva batrana care ajunge in faza aia la coltul strazii cu banii-n mana…)

  Oameni noi, tot noi! hehe

 30. Pina acum este bine ca se bat. Poate se si rup in 2-3 partidulete.
  Balalau a sintetizat excelent politica pzd:
  ‘Trebuie să ținem partidul, avem o responsabilitate față de milioanele de oameni care ne-au sprijinit.’
  Guvernam si legislam numai pentru sustinatorii pzd. Ceilalti, ne pi-am pe ei!

 31. Asa cum banuiam.
  Demisia depinde de cine vorbeste ultimul cu dna Dancila.

  Dansa (sau asta) e cam neconflictuala si e mai mereu de acord cu ante-vorbitorul sau.

 32. Afară cu sekurikii din viața publică!

 33. urmatoarea intrebare de pus: cum se calculeaza aria unei jumatatii de cerc ?????

 34. Haha, astia nu numai ca au pierdut parlamentarele, guvernarea, incvestitura adversarilor si prezidentialele, acuma demisioneaza si din ei insisi.

 35. Vai, deci e hilar filmul asta. E atat de prost si penibil incat e amuzant. Niste babuini lipsiti de ratiune toti, care se musca de cur unul pe altul.
  Ce poate fi mai delicios? Asteptam destramarea PSD, sau „rebranduirea”. Hahahaha.
  Jur ca pe astia trebuie sa-i tinem pe langa noi ca pe niste exemple de prostie si sursa inepuizabila de amuzament.

 36. Intarata-i drace, ca si mie-mi place!

 37. Ar fi cel mai bine ca DNA să îi ia pe toți acești mincinoși și hoți numiți PSD, AVERILE LA CONTROL,SI confiscat tot ce au furat , pușcărie cu muncă zilnic, haine vărgate , si după ispasirea pedepselor LA MUNCĂ TATĂ , nu politică …. să stea cu chirie și pe salariul minim brut pe economie
  Cum ne dau ei . Schimbarea constituției ar fi și ea importantă , pentru că este cea făcută de TOVARĂȘUL ILICI ILESCOVICI cu șleata lui de securiști , când au pus mâncati care au vândut pepitere și pe țară în 1989….cei care au vândut țara „din pix” semnând pentru distrugerea noastră , să răspundă penal! Ne-au vândut până la ultimul în interesele lor proprii și mafiote!
  Trăim niște vremuri cumplite și nu prea sunt șanse să ne fie bine. Poate mai rău da…PIB-ul se face din ce produce io țară și exportă nu din taxe și impozite!
  Toți o apă și un pământ! Nu fac nimic bun să ne redresăm , in politica Românească este lic numai pentru hoți și pe interes , funcții, salarii mari etc etc…. de Români îi doare fix in cur. Statul Român nu are grijă de familie, copii, bătrâni… trăim într-o țară în care totul este cu fundul în sus !

  • Da, revolutia a fost facuta de slehta de securisti de orientare pro-rusa care nu puteau sa fure cat vroiau sa fure. Furtul si distrugerea continuua si astept cartea -poate exista? – care sa ne spuna cine s-a imbogatit dupa ce au vandut ca fier vechi sau terenuri toata industria romaneasca, toata istoria, toata memoria unui popor. Ei fataie banii nefacand nimic, nici cand ajung putrezi de bogati. Obsesia sunt case, bijuterii, tablouri, case in varful muntilor, mai nou. Dar stiu, daca Iohannis si opozitia vor avea aceladi mod de a conduce o tara, nu vor fi iertati multi ani. Nu PSD trebuie sa dispara ci toti acesti politicieni, birocrati, primari, manipulatori via media care ne arunca la coada Europei din 89. Toleranta zero din partea strazii. Nu uitam, dle Iliescu, petre roman &Co chiar daca dispareti in istorie sau va ascundeti la EU, NATO.

 38. Si televiziunile aservite cu cine tin?

 39. Nu mai bine va duceti voi TOTI in pizdele mamelor voastre de gunoaie?

 40. pentru cei din provincie, miza unei functiei importante este sederea in Bucuresti si avantajele aferente

 41. Cum ar zice Olguța…
  VVD s-a așezat perpendicular pe statul paralel!

 42. Mah, proasta, proasta, dar nu asa te porti cu unul pe care l-ai bagat in gura lupului. Astia n-au respect nici intre ei, nu poti sa le ceri nimic pentru ceilalti sau pentru “astia”. PSD trebuie sa dispara, asta-i tot.

 43. Veorika presedinta la „doamne”. La WC. :)))

 44. Greu, dar s-a produs! A scapat tara de prostia intruchipata. Guvernul Orban are la dispozitie 3 luni de liniste totala pentru a lua cele mai importante decizii. Pana la congresul PSD din februarie 2020, guvernul nu va intampina opozitie din partea PSD, care va fi ocupat cu lupta interna pentru sefie.
  Multumesc tuturor celor care au contribuit la disparitia de pe prima scena politica a acestei facaturi de politician anacronic numite Dancila.

  • Sa te-auda Dumnezeu, Marcel, si s-o duca psdeu’ intr-o lupta si dai pana in februarie!

 45. Și dacă nu maine e matrasit de la conducerea camerei

 46. Cucoana expediata. Pregatiti-va sa vizionati primarii traseisti. Ar trebui o lege care sa interzica traseismul( o zic a n-a oara pe G4Media). Ar face intreaga politica mai responsabila.

 47. Auuuuu, gata brose, gata tzoale scumpe, gata cu coafeza , gata cu stilista, gata cu pupaturile de maini si ridicatul in slava, gata ode si pupaturi false, ca iti venea sa urli!!! Asteia chiar i se urcase la cap ca e asa de desteapta si iubita ca se si credea regina Maria, cea mai iubita fiica a poporului etc!!! Sa ai tu tupeul sa candidezi pentru social democrati etaland tzoale scumpe de designer si ceasuri de cel putin 20000 de euro, nu de lei, pai asta e un scuipat pe obrazul saracului caruia ii ceri votul!!!! Acu invatul la putere a fost misto, caderea o sa doara insa rau de tot!!!!!!

  • Vai, vai, vai! Unde dai si unde crapa! Scapi de Aripa-Satanei si dai de Talpa-Iadului. Purtatoarea de br(i)ose, odoare scumpe si ineptii s-a dus duluta pe apa sambetei. Epoca Vasilica-Proasta cea Mare a luat sfarsit. Incepe epoca imbecilizarii, tembelizarii…Nu, ignorantii din psdos – os de conjunctura – nu vor fi preocupati de morala, legi, reformare sau de alte repere si nu-si vor face probleme in privinta legalitatii activitatii/trepidatiei lor, pentru ca si-au pierdut orice reper cu realitatea. De mimat ei vor mima, pentru ca sunt Urmasii Vomei pcr-iste, fsn-iste si sunt foarte determinati in conduita lor de totemuri ceausiste. Prostia lor este eterna, iar nesimtirea lor este nemuritoare.

 48. ..si ce facem cu TVR publica unde seara de seara un individul Cristache impreuba cu individul unsuros Nistorescu ii pupa in cur pe toti pesedesti si seara de seara in xaoania electoral l a ironizat pe Iohannis..?

 49. Comitet format din șefii PSD ai celor mai slabe, dpdv economic, județe din țara. Și aștia vor sa conduca Romania. Păzea !

 50. Exceptand-o pe dancila, toti demisionarii astia vor fi „reconfirmati in functie” la caongres si-si vor pastra posturile. Asumarea ar presupune ca ei sa nu mai candideze

 51. Viorica Dăncilă se va reîntoarce la conducerea organizației de femei. Dovada de reformare mai falsa nici că putea sa existe! Cum un om care s-a remarcat prin tupeu fantastic, prin sprijinul in exercitarea functiei din partea celor mai detestate personaje din partidul său poate fi mentinut la conducerea a jumatate de partid! Apropo, cat la suta din membrii sunt femei ? Eu cred ca mai mult de jumatate! Dupa chipul si asemanarea sefului sunt si subordonatii, altfel nu ar accepta un astfel de conducator!
  PSD – Partid ajuns in criza, fara valori la conducere, a carui slogan a fost: cat mai bine pentru noi! Pentru restul, circ si paine!

 52. A fost mai real puciul de la Tudose, iar mai real ca la Tudose a fost la Grindeanu că la ăsta chiar au uitat să îi spună ce au de gând să facă şi l-au lăsat în ceaţă, dar la puciul lui Dăncilă nimica nu a fost real decât că spera Dăncilă că vor fi mai mulţi care să o susţină de parcă femeia chiar credea că e acolo că e respectată şi performanţă şi toată lumea o iubeşte (propaganda conducătorului iubit funcţionează întotdeauna la anumite minţi) şi nu doar să fie folosită ca să ia toate scatoalcele pentru cei care îşi împarte acuma funcţiile (nu vă faceţi griji că şi următorul clovn din fruntea PSD va avea aceeaşi soartă aşa că nu vă folosiţi toate emoţiile şi mai lăsaţi şi pentru următorul).
  Mi-e milă de electoratul PSD că ăştia sunt ţinuţi din şocuri în şocuri emoţionale de am bănuiala că mulţi şi-au pierdut speranţa pentru că la câtă propagandă au înghiţit le e cam greu să uite aşa de repede de Dăncilă mai ales că de trei ani numai în şocuri au stat ăştia de ori vor intra în banalitate şi odată dispărute emoţiile şi mintea e mai limpede să gândească sau vor renunţa la lupta aia proletară împotriva tuturor pentru că ei încă cred că poporul la împuşcat pe Ceauşescu iar în naivitatea lor copii ăia care d-abia le-au crescut flocii că s-a văzut că de 30 de ani ura asta viscerală împotriva tinerilor frumoşi şi liberi de acolo li se trage şi nu au uitau să şi-o manifeste la toate nivelele sociale că la mintea lor minusculă chiar nu au văzut cine aveau armele în mâna deşi astăzi unii vă amintesc cât de revoluţionari erau că împuşcau copii pe stradă.
  Oricum lacrimile care s-au vărsat la plecarea lui Dăncilă sunt doar apă de ploaie pentru că mintea scurtă bucurie aduce aşa că până la congresul PSD toţi vor fi iarăşi programaţi şi pregătiţi să susţină noul clovn pentru care o să plângă iarăşi la un moment dat dar nu contează că mintea scurtă bucurie aduce şi se reia jocul până reuşeşte sau eşuează şi tot aşa pe valuri emoţionale unii vâslesc în lacrimi cu speranţa că se vor răzbuna pe teroriştii care l-au împuşcat pe Ceauşescu pentru că şi-au promis să se răzbune rău nene, dar rău, de au ajuns să se facă punte chiar cu ăia care l-au împuşcat pe Ceauşescu fiindcă ei încă chiar cred că nişte puţoi de copii putea să facă nenorocirile alea.

  PS: nu vă faceţi griji că mintea scurtă bucurie aduce aşa că după sărbători toţi veţi fi fericiţi că vi se va oferi un nou idol la care să vă ploconiţi. Aşa că împrumutaţi-vă de bani de sărbători ca de obicei că doar o duceţi bine şi ne întâlnim când avem iarăşi salariile de milioane că le-am mai avut dar şi atuncea vă credeaţi milionari dar asta e dacă salariu are valoare doar de propagandă şi nu ca putere de cumpărare aşa că poate ne fac de data asta salariile de miliarde că uni nu au fost niciodată miliardari în rest trăiţi pe valuri de emoţii că totul e în regulă.

 53. Adica, PSD a scapat de Dragnea si Dancila si acum e pe cai mari cu Ciolaci, Stanesti, Olgute, Badalai si Gabite?!!!
  Si „dupa taiatul porcului”, vor face si „analiza”, cum a declarat Paul Stanescu!
  Pariez ca NU vor face nici o analiza, se vor inscauna si vor trage de foloasele aduse de partid cat partidul va mai rezista, pentru ca partidul lor are o problema naturala: bazinul electoral al PSD format in majoritate din batrani si oameni amarati, fara educatie, izolati de lumea de azi, e pe duca, se subtiaza… e natural, asta e viata.. iar acest PSD cu Ciolaci, Olgute(Va amintiti cum PRMul cu Vadim si Olguta si Codrin a DISPARUT subit!) Codrini si Badalai nu va reusi sa convinga alte zone electorale, mai ales acum cand singurul lucru vazut de poporul roman e cum se lupta astia intre ei pentru putere!
  NIMIC despre ce vor fasce cu partidul, ce viziune, ce ideologie, ce program… #NIMICul tipic PSDist!
  Incet-incet, de data asta, PSD va avea soarta PRM, va disparea, ramanand o pata urata in istoria politicii romanesti.
  Va imaginati cum va consemna Istoria Romaniei ca Romania a avut un Premier analfabet?!

 54. Ciorditorul din vremuri ceausiste Badalau. Mare scula pe bascula. Bogatan parvenit „social-democrat”.

 55. Bă ești nebun, pe ăla îl cheamă Aladin?!

 56. C.T. si Midhu, mai bine ciolacu’ si ciolanu’. lasati secera, este o unealta pt munca, iar munca + psd = oximoron.

 57. Este și normal, și de dorit ca PSD sa se reformeze, sa își revină,sa devina un partid puternic. În România milioane de români au orientare de centru stânga (3 milioane din 9 milioane de votanți). Chiar dacă de orientare de dreapta sunt 6 milioane(din cei 9 milioane de votanți), asta nu înseamnă că aceștia sa urmărească distrugerea celor cu alta orientare decât ei. Asta este ceva evident, dar se pare ca în societatea românească la a cărei scindare a ajutat Iohannis, predomina ura din partea dreptei asupra celor de centru stânga. Este un sentiment neplăcut (chiar oribil) pentru cine citește comentariile dușmănoase, multe chiar vulgare( și pe acest site, dar și pe alte site-uri) celor de dreapta.

  • Comentarii vulgare sunt pe tot palierul uman, de la stanga la dreapta, si de la dreapta la stanga. Probabil e un mod de a defula frustrarile acumulate in ani in care oamenii de rand au fost desconsiderati, tratati cu violenta fizica si verbala, mintiti si furati.
   In ce priveste PSD-ul, ori demisie colectiva si lasati sa vin oameni noi – ceea ce e greu de crezut odata ce, cei vechi s-au obisnuit cu privilegii nemasurate, ori din cele 3 milioane vor ramane 2, 1 , 0.
   Sa nu confundam centru-stanga cu o grupare de oameni care au confistat o ideologie, s-au cocotat pe ea si striga sus si tare ca ei sunt socialisti, cand bine se vede treaba ca nu-i asa.

 58. Dancilă le-a dat clasă în două luni și lu Muiannis, pe care l-a făcut muci în campanie, și pe Bârnă, care s-au ținut de scaun ca un bărbat adevărat împins de sekuriki de la spate