G4Media.ro

Vinicius Junior salută o „condamnare istorică” pentru insulte rasiste, după ce trei…

Sursa foto: captură video

Vinicius Junior salută o „condamnare istorică” pentru insulte rasiste, după ce trei suporteri au fost condamnați la 8 luni de închisoare, o premieră în Spania

Vinicius Junior, atacantul brazilian al Real Madrid, a salutat luni „condamnarea istorică” a trei suporteri din Valencia, la opt luni de închisoare, pentru insulte rasiste la adresa sa, o premieră în Spania, transmite News.ro.

„Această primă condamnare istorică nu este pentru ce mi s-a întâmplat mie. Este pentru toţi oamenii de culoare”, a declarat Vinicius pe conturile sale oficiale de pe mai multe reţele de socializare. „Lăsaţi alţi rasişti ​​să se teamă, să le fie ruşine sau să se ascundă. Dacă este cazul, eu voi fi acolo să cer dreptate”, a mai spus el.

Condamnaţi la opt luni de închisoare, în cadrul unei proceduri de recunoaştere a vinovăţiei pentru încălcarea „integrităţii morale” agravată de „discriminare bazată pe rasism”, cei trei suporteri au mai fost condamnaţi la doi ani de interdicţie pe stadion, s-a anunţat într-un comunicat de presă al Curţii Superioare de Justiţie din Valencia.

Cei trei tineri spanioli au fost urmăriţi penal pentru că au strigat insulte rasiste la adresa lui Vinicius Junior pe 21 mai 2023, în timpul unui meci din La Liga, dintre Real Madrid şi Valencia, pe stadionul Mestalla. „Mulţi oameni mi-au cerut să ignor, alţii au spus că lupta mea a fost în zadar şi că ar trebui să joc doar fotbal”, a spus brazilianul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...