G4Media.ro

Viktor Orbán va vizita China în octombrie la invitația președintelui Xi Jinping…

Sursa Foto: Ministerul de externe al Chinei

Viktor Orbán va vizita China în octombrie la invitația președintelui Xi Jinping / Ungaria ar dori să devină capul de pod european al Chinei

Premierul ungar Viktor Orbán se va deplasa în China în luna octombrie la invitația președintelui Xi Jinping, secretarul general al Partidului Comunist Chinez, potrivit unui articol din Privátbankár, citat de Nepszava.hu

Potrivit articolului portalului, invitația a fost anunțată de Tamás Nádasi, președintele secției ungaro-chineze a Camerei de Comerț și Industrie a Ungariei, în cadrul unei conferințe de presă organizate cu ocazia celei de-a 134-a ediții a Târgului de la Canton, însoțită de cunoscutul mesaj potrivit căruia Ungaria ar dori să devină capul de pod european al Chinei.

Șeful de presă al lui Orbán, Bertalan Havasi, a confirmat informația ca răspuns la o întrebare din partea Privátbankár, adăugând că premierul va participa, de asemenea, la conferința proiectului de dezvoltare a infrastructurii și investițiilor One Belt, One Road.

Proiectul „O centură, un drum” este considerat proiectul numărul unu al Chinei în ceea ce privește dobândirea de influență externă. Este vorba despre puterea din Orientul Îndepărtat care conectează țările din Asia, Europa și Africa cu drumuri, porturi și gazoducte. Implică în total 65 de țări, iar Uniunea Europeană nu a fost un fan al acestui proiect timp de cinci ani, suspectând că liderii de la Beijing urmăresc doar să acumuleze pârghii economice și politice.

Acest lucru este demonstrat de faptul că tratatele bilaterale pe care conducerea de la Beijing le prezintă fiecărei țări conțin două fraze, „comunitate de destin comun” și „comunitate de viitor comun pentru omenire”, și nu doar declarații pompoase și inofensive, deoarece cuvântul „comunitate” este folosit pentru a desemna același caracter ca și Uniunea Europeană.

Negru pe alb, acest lucru înseamnă că China dorește să semneze un tratat cu țările care au relații cu ea, în care se așteaptă la o cooperare între statele membre ale UE în cadrul unei alianțe sub conducerea sa. Nu este o coincidență faptul că Italia a încercat recent să se elibereze de îmbrățișarea Chinei (termenul „destin comun” a fost folosit pentru prima dată de China în 2012, într-un document privind revendicarea Taiwanului).

Când vine vorba de China, rezervele lui Viktor Orbán față de comunismul, condamnat în alte părți și în alte momente, sunt pur și simplu copleșitoare. Un semn în acest sens a fost vizita sa la Beijing în 2017, când a adus un simplu omagiu memorialului comunist din Piața Tiananmen, unde Armata Populară Chineză a însângerat protestele studențești în vara anului 1989. Aproximativ 1500-3000 de persoane au murit în confruntări.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Coada de topor a Chinei pentru atacul Europei, nu capul de pod!

  2. Cine cumpără produse made in HUNgargary mamicăsa-i CU.VĂ !

  3. Ungaria, se joaca precum kûru-n fáțª pülii, şi o să cadă-n ea!

  4. Sa devina mongolia cap de sula, ca momentan e doar un testicul.