G4Media.ro

Viktor Orban: Relaţiile dintre Ungaria şi Suedia trebuie să se îmbunătăţească, înainte…

sursa foto: Facebook/Tobias Billstrom

Viktor Orban: Relaţiile dintre Ungaria şi Suedia trebuie să se îmbunătăţească, înainte de ratificarea aderării la NATO / „Relaţiile îngrozitor de greşite. Nu vrem să importăm conflicte” în alianță

Relaţiile dintre Ungaria şi Suedia trebuie să se îmbunătăţească înainte de a fi aprobată candidatura la NATO a statului nordic, a declarat marţi, în Qatar, premierul ungar Viktor Orban, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„Relaţiile politice dintre Ungaria şi Suedia sunt îngrozitor de greşite. Nu vrem să importăm conflicte în NATO”, a spus Orban, în marja unui forum economic.

Finlanda şi Suedia au solicitat anul trecut să adere la NATO ca reacţie la invazia rusă din Ucraina, dar procesul a fost ţinut în loc de Turcia şi Ungaria. Ankara a acuzat în special Suedia de pasivitate în faţa ”teroriştilor” kurzi refugiaţi în această ţară, cerând extrădări asupra cărora, totuşi, guvernul nu are ultimul cuvânt. Între timp, Finlanda a devenit, la începutul lui aprilie, al 31-lea membru al Alianţei Nord-Atlantice.

Următorul summit al NATO va avea loc în 11-12 iulie, la Vilnius.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Da, fiindcă Suedia e o țară liberă, iar Ungaria a ajuns o hazna pe model rusesc.

    • Nu-i bai mare. Finlanda era oricum MULT mai importanta pentru NATO decat Suedia. Suedezii pot astepta pana apele se vor alege si ungurii (si poate si austriecii) vor deveni ceea ce par sa-si doreasca, „subiecti” ai Federatiei Ruse. Ungaria si Austria, astea-s doua natiuni care par sa adore sa fie invinse, ca sa aiba pe urma motiv sa se autovictimizeze.