G4Media.ro

Viktor Orban, fericit că cele patru țări din Grupul Vișegrad au o…

Viktor Orban, fericit că cele patru țări din Grupul Vișegrad au o putere mai mare datorită propunerilor Ursulei von der Leyen

Pe baza distribuirii poziţiilor în Comisia Europeană, se vede că puterea grupului de la Visegrád (V4) a crescut, a declarat joi prim-ministrul ungar Viktor Orbán, după ce a participat la Summit-ul V4 şi al statelor din Balcanii de Vest, citat de agenția MTI.

Ţările V4 pot oferi chiar şi doi vicepreşedinţi Comisiei Europene, a atras atenţia premierul ungar, care consideră că viitorul portofoliu al vicepreşedintelui slovac, Maros Sefcovic, este cel mai important. În opinia sa, acesta va trebuie să “regleze” cooperarea dintre Comisia Europeană şi Parlamentul European, unde, de altfel, se blochează majoritatea problemelor europene.

Reamintim că președintele – ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a acordat portofolii importante comisarilor propuși de Ungaria, Cehia, Slovacia și Polonia – cele patru state ale Grupului Vișegrad, în ciuda problemelor constante legate de încălcarea valorilor europene și a statului de drept din aceste state membre.

Viktor Orban şi-a manifestat entuziasmul, subliniind că László Trócsányi, comisarul desemnat din partea Ungariei, poate gestiona “o sarcină atât de frumoasă şi de amplă” cum este cea a extinderii Uniunii Europene, mai arată MTI. László Trócsányi a fost ministru al Justiție în Ungaria și a girat atacul dat de guvernul Orban la independența justiției, dar a fost propus de von der Leyen comisar pentru extindere.

Vorbind despre extinderea Uniunii, premierul ungar a declarat că, dacă UE nu ar fi dormit şi ar fi acceptat aderarea Macedoniei de Nord, a Muntenegrului şi a Serbiei, nu ar exista acum milioane de imigranţi ilegali în Europa Occidentală.

Foto: Contul de Facebook Viktor Orban

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.