G4Media.ro

Viktor Orbán, despre sancțiunile Occidentului impuse Rusiei: Sunt știri contradictorii, este greu…

Sursa foto: European Council

Viktor Orbán, despre sancțiunile Occidentului impuse Rusiei: Sunt știri contradictorii, este greu de spus dacă sancțiunile au sau nu efect / Și în 2015, Bruxelles-ul a impus sancțiuni industriei alimentare din Rusia, iar în trei ani țara a devenit complet auto-sustenabilă

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, continuă seria de laude la adresa politicilor lui Putin, sugerând că e greu de atacat economia Rusiei, în ciuda sancțiunilor impuse de UE și SUA. Într-un interviu la Radio Kossuth, premierul Orbán a amintit de un alt episod din 2015, când Bruxelles-ul a impus Rusiei sancțiuni asupra industriei alimentare, iar în numai 3 ani, Rusia a demonstrat că „a devenit complet auto-sustenabilă în agricultură”.

Viktor Orbán a apreciat că știrile despre economia Rusiei sunt „contradictorii” și că datele furnizate în privința economiei Rusiei sunt „îndoielnice”.

„Nu trebuie să credem pe nimeni care poate vorbi cu încredere despre starea economiei ruse și despre sancțiunile aplicate de UE. Sunt știri contradictorii în privința fiabilității datelor din economia rusă. Este greu de spus dacă sancțiunile aplicate au sau nu efecte”, a comentat Viktor Orbán.

Premierul ungar a mai spus că oricine vorbește cu încredere despre starea economiei ruse și face aprecieri în privința modului în care ar funcționa sancțiunile impuse „minte pur și simplu”.

„Pentru prima dată, Uniunea Europeană a introdus sancțiuni împotriva Rusiei în așa fel încât a ajuns în sectorul energetic, a crescut inflația și a afectat economia europeană. Pentru că acum legătura absolut evidentă este că dacă există război, atunci există inflație. Și dacă răspundem la război cu sancțiuni, inflația va crește și mai mult. Din aceasta rezultă inflația sancționată a Uniunii Europene”, a mai spus premierul Viktor Orbán.

Acesta a reamintit că Bruxelles-ul a introdus sancțiuni împotriva Rusiei și în 2015. „La acea vreme, sectorul alimentar din Rusia a fost afectat de sancțiuni, dar în trei ani, Rusia a devenit complet autosustenabilă în agricultură”, a comentat premierul ungar.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Omul nu mai poate de grija rusiei …

    • Papagalul asta acum un an spunea ca UE e un pitic care vrea sa impună sancțiuni unui gigant și piticul va muri. Trebuie sa ai o doza de nesimțire și tupeu la nivelul lui Putin ca să emiți inepțiile aste mai ales când tu ești membru UE

  2. Jalnic personaj conduce o tara europeana, membra a UE.