G4Media.ro

Viktor Orban anunţă o nouă ideologie: „democrația creștină de modă veche”. Apare…

Viktor Orban anunţă o nouă ideologie: „democrația creștină de modă veche”. Apare un nou serviciu secret la Budapesta

În interviul de vineri dimineață oferit Radio Kossuth şi citat de Index.hu, premierul Viktor Orban a vorbit despre componența și dezideratele noului guvern, respectiv despre proiectul de buget propus de Comisia Europeană. Viktor Orban a anunţat şi o nouă linie ideologică: „Potrivit concepţiei noastre, pentru noi merită să contruim acea formă a democraţiei pe care noi o numim democraţie creştină. Deci noi nu suntem liberali şi nu construim o democraţie liberală… Noi aici lucrăm la construirea unei democraţii creştine, înrădăcinată în tradiţii europene, de modă veche – pot să spun şi aşa”.

Potrivit premierului, până acum energia sa personală a fost deturnată de subiecte majore, cum au fost în 1998 corectarea pachetului economic Bokros moștenit de la socialiști, în 2010 gestionarea crizei economice care a debutat în 2008, după care a fost nevoie de o nouă constituție, apoi a urmat criza migrației.

„Cred că în următoarea perioadă nu vor fi evoluții care să-mi deturneze energia de la conducerea efectivă a guvernului”, a spus premierul, anunţând că va avea mai multe posibilități „să traseze sarcini concrete și importante” pentru miniștrii săi. Această dirijare va fi operată de noua structură înființată: Biroul Guvernamental al Primului Ministru, care are sarcina de a coordona activitatea secretarilor de stat administrativi. Dar pe lângă această structură va exista și un Centru Unitar de Intelligence (un serviciu secret), despre care Orban a spus că este necesar pentru ca Ungaria să facă faţă competiţiei internaţionale puternice.

Orban a dezvoltat ce ar însemna această democrație creștină: cel mai important element este demnitatea umană, separația puterilor în stat, libertatea este o valoare necondiționată, resping ideologia liberală și cred în importanța națiunii, sprijină familia, luptă pentru a asigura locuri de muncă pentru toți, în loc de ajutor social vor să acorde locuri de muncă, cred în importanța egalității între femei și bărbați, și nu doresc să crească antisemitismul. „Întotdeauna spun fără ocolișuri, anticipat, ce vrem și ce va urma”, a spus premierul Orban.

Potrivit lui Orban, cei 2,8 milioane de oameni care au votat FIDESZ au știut exact ce vrea guvernul maghiar. ”Vom apăra cultura maghiară, cultura creștină, nu vom preda țara străinilor, Ungaria să rămână Ungaria”. Premierul a anunţat scăderi de impozite, creșteri de salarii, sprijin pentru familiile cu copii, posibila majorare a pensiilor. „Vom menține liniştea generală a țării, siguranța și predictibilitatea acesteia”, a mai spus Orban.

Premierul s-a referit, potrivit Index.hu, şi la pachetul de legi Stop Soros și la revizuirea Constituției. Orban a declarat că în chestiunea migrației funcționează ”armata din umbră” a lui George Soros. ”Noi am dori ca aceștia să vină la suprafață, la lumină, să știm cine sunt, să putem să înțelege ce doresc, să nu ascundă de la cine primesc banii”. Potrivit lui Orban, este o chestiune a democrației ca pentru alegători să fie transparentă scena dezbaterilor politice.

„Potrivit concepției noastre, migrația nu este o chestiune de drepturile omului, ci de securitate națională, pentru că are legătură cu securitatea de zi de zi a oamenilor maghiari. Deci, cei care doresc să se ocupe de acest subiect, au nevoie de contribuția (acordul) serviciilor de securitate, iar pe cei care sprijină migraţia şi nu sunt cetăţeni maghiari îi vom îndepărta din Ungaria”, a spus Orban.

Viktor Orban a vorbit și despre discuția lămuritoare cu liderii PPE de la Bruxelles, spunând că în familia partidului popular sunt partide care sprijină migraţia și partide care sunt împotriva migrației. Alegerile europarlamentare din 2019 vor fi despre migrație, iar noi trebuie să ne pregătim pentru acest subiect, a adăugat Orban. El a mai spus că, exceptând Ungaria, nicăieri nu au putut să spună cetățenii ce gândesc despre această chestiune. El s-a oferit PPE să participe personal și puternic în campania din 2019 pentru Parlamentul European.

Premierul nu se teme de faptul că noul buget UE va fi defavorabil Ungariei. Potrivit lui Orban, în acest proces se vor spune multe lucruri urâte până se va constitui noul buget pe 7 ani. Acest buget trebuie votat în unanimitate, iar „până când maghiarii nu vor spune că poate să meargă, nu va merge”.
Orban a subliniat două elemente principale:
1. Considerăm că nu trebuie să acordăm niciun cent migranților, acest lucru trebuie să fie acoperit de fiecare, din propriul buget. Acești bani nu pot fi luați, de exemplu, de la dezvoltarea cercetării.
2. Nu pot scădea sumele alocate agriculturii. În această chestiune, suntem pe aceași parte cu francezii.

Orban a arătat că, în privința statului de drept, ei pot să fie foarte calmi. „Noi suntem singurul stat din UE care în 2013 a fost total controlat. Avem o probă oficială despre faptul că justiţia este în regulă, avem o probă oficială despre faptul că statul de drept este în regulă”, a încheiat premierul Orban.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. Poate ca nu sunt deacord cu unele reforme care le face Orban, dar Statele Unite si Europa s-au ridicat ca si state civilizate pe ideologie crestina conservatoare. Daca UE v-a mai continua mult cu ideologie liberala,peste 20 ani majoritatea in Europa va fi musulmana

  • In primul rand, nu-i adevarat.

   In al doilea rand, nu vrea nimeni sa vina in Romania, decat la studii, sau ca sa traga tzepe statului.

 2. Dorește ca antisemitismul „să nu crească”.
  Dar nici să scadă.
  Doamne ferește

 3. „Acest buget trebuie votat în unanimitate, iar “până când maghiarii nu vor spune că poate să meargă, nu va merge”.”
  Absurdul pleaca chiar de la cazul concret al lui Orban. Adica UE accepta ca Orban e ales democratic daca este votat de 50+1 din electoratul maghiar. Ca , mai apoi, acest Orban sa obtina practic puteri absolute pt a bloca o lege a UE, acolo unde este nevoie de majoritate de 100%.

  Aici e de fapt problema.
  Pana cand UE nu va renunta la sistemul absurd in care, anumite legi, nu pot fi aplicate decat cu unanimitate, nu se va ajunge la niciun rezultat. Practic, in anumite situatii, fiecare tara din UE are drept de veto prin care poate bloca, permanent, o anumita lege.
  Daca nu le ajunge sistemul democratic simplu, adica majoritatea de 50+1, pot recurge la majoritatea de 2/3. Daca nici asta nu le e suficient, atunci sa recurga la o majoritate de 3/4.
  Dar daca o sa continue cu majoritatea de 100%, practic, UE anihileaza insusi conceptul de democratie si intra pe domeniul utopiei socialist – comuniste.

  • Liderii UE sunt foarte atasati de sistemul cu 100%, pentru ca acesta le confera legitimitate si combate criticile unora care sustin ca Bruxelles-ul e prea indepartat de nevoile reale ale cetatenilor. Pentru a reusi cumva sa mearga inainte cu acest sistem, politicienii UE recurg la negocieri foarte complexe, investind cantitati mari de timp si energie pentru a ajunge la solutii care sa multumeasca fiecare stat membru cu cate ceva.

   Varianta unanimitatii poate functiona in vremuri linistite, dar duce la blocaje in cazuri de crize. Daca se va trece la solutia cu 70, 80 sau 90%, pierderea de legitimitate trebuie cumva compensata in alte moduri, cum ar fi recurgerea frecventa la referendumuri in chestiunile controversate (cum ar fi imigratia ilegala musulmana), alegerea directa de catre cetateni a unui presedinte cu puteri sporite al Consiliului etc.

 4. Bai Orban, crestin prefacut! Asa te Invata Isus? Sa ridici garduri ghimpate sau sa deschizi usa unui oropsit? Sa bati la ei ca la fasole sau sale intinzi o cana cu apa? Ba ati uitat cand ati emigrat ca salbatecii din pustele Asiei si v-ati aciuat ca niste haite de pripas? Acum faceti pe desteptii?

  • Dar dvs. de ce va incuiati usa de la apartament?

  • Dl Vasile, nu stiu de ce își închide Radu usa la casa dar stiu de ce o închid eu: sa nu intre peste mine hoți, tâlhari sau nebuni. ca aceștia or fi musulmani sau catolici sau ortodocși (am auzit ca si ortodocșii conaționali cică ar viola si ar tâlhării) sau ca sunt imigranți, țigani sau niste români neaoși ordinari, nu stiu sa va zic.