G4Media.ro

Viitoarea conducere ar putea fi aleasă pe bază de moțiune, în care…

Viitoarea conducere ar putea fi aleasă pe bază de moțiune, în care fiecare candidat vine cu propria echipă, a anunțat Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, la TVR 1, că viitoare conducere a partidului va putea fi aleasă pe bază de moțiune în care fiecare candidat la șefia partidului vine cu un program și cu membrii viitoarei conduceri care ar urma să fie aleasă în bloc. Singura dată când în PSD s-a discutat despre acest mod de alegere a conducerii a fost în 2010 când Mircea Geoană a încercat, fără succes, să impună acest model.

Întrebat cum vede viitoarea conducere a PSD, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Mult mai deschisă. Poate o să promovăm și noi la Congres ideea aceasta de a veni cu candidaturi pe moțiuni. Rămâne să discutăm în conducere. Vii cu un program politic, cu o echipă… Vom discuta în Biroul Permanent, iar viitorul CEx va fi unul lărgit în care vor fi invitați și primarii muncipiilor și președinților CJ să luăm o decizie cât mai largă”.

În ce privește posibilitatea candidaturii sale la Congresul din 29 februarie, Ciolacu a spus că va lua o decizie după Sărbători, în urma unor discuții cu familia și cu colegi din conducere.

Invitat să comenteze afirmația făcută de Ion Iliescu, într-un interviu pentru TASS, potrivită căruia unii lideri ai PSD au folosit partidul ca ”un instrument de putere”, Ciolacu a spus: ”Spre mirarea multora, îi dau perfectă dreptate domnului  președinte. A fost folosit PSD de anumiți oameni ca să acceadă la putere ca un instrument. Asta am dedus și eu m-am regăsit în această analiză politică”.

Vorbind despre cauzele eșecurilor electorale ale PSD din acest an, Ciolacu a spus că printre acestea este și percepția legată de baronii partidului. ”N-am fost la fel de isteți ca liberalii. Mă uitam la lista PNL de la europarlamentare. PNL a fost mai inventiv: a luat baronii și i-a exportat în Europa. Noi n-am făcut acest gest”, a spus Ciolacu referindu-se la faptul că printre europarlamentarii trimiși de PNL la Bruxelles se regăsesc Mircea Hava, Gheorghe Falcă ș.a.

Foto: Marcel Ciolacu (Inquam Photos/ Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ciolacu, esti cel mai bun! Mai tare ca Vasilica!

    • Intra-adevar, nu vad de ce l-am socoti pe sfertodoctul asta mai bun decat Vasilica sau decat oricare alt mare ticalos din Hoarda psdemocratura. Ce sa alegi, de unde sa alegi? Nu vor reusi niciodata sa spele de zgura comunisto-infractoare. Prin urmare, necioplitul, ratacitul si otravitul de socialism ceausist abject, Ciolanu, are la indemana un mijloc care il ajuta sa fie canalie diabolica. Minciuna si manipularea. Neo-bolsevicul Ciolanu va apela la cele mai perfide ticalosii, pentru ca pe ei – psdiabolicii – nu-i intereseaza tara, poporul. Or, indeletnicirea lor de capetenie e sa fure si sa intretina la foc incins tonusul catastrofic. Ad-votum si ad-hotz!

  2. La vremuri noi, metode noi de alegerea conducerii , dar tot cu noi.

  3. Acu’ fac planul, din pix il fac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.