G4Media.ro

VIDEO Zelenski, despre gropile comune descoperite în Izium: Rusia trebuie să fie…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

VIDEO Zelenski, despre gropile comune descoperite în Izium: Rusia trebuie să fie recunoscută ca stat sponsor al terorismului

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut din nou comunității internaționale să declare Rusia drept „stat sponsor al terorismului”, după ce autoritățile ucrainene au anunțat joi seara că au descoperit o groapă comună cu 440 de cadavre în Izium, după ce au eliberat orașul de sub ocupația rusească.

„Astăzi, lumea trebuie să vadă ce a lăsat în urmă armata rusă. Mai mult de patru sute de morminte se află în pădurea de lângă Izium. Încă nu știm cu exactitate câte trupuri se află acolo… Rusia a devenit deja cea mai mare sursă de terorism din lume și nicio altă putere teroristă nu lasă în urmă atât de mulți morți”, a afirmat Zelenski, într-un mesaj video publicat pe canalul său de Telegram, înainte de a adăuga:

„Acest lucru trebuie să fie recunoscut din punct de vedere legal. Lumea trebuie să acționeze. Rusia trebuie să fie recunoscută ca stat sponsor al terorismului”.


Anterior, autoritățile ucrainene au declarat că au descoperit o groapă comună cu 440 de cadavre în Izium, o fostă fortăreață a frontului rusesc, și au spus că aceasta este o dovadă a crimelor de război comise de invadatori.

Rusia nu a comentat în mod public această chestiune. Forțele sale au fugit din Izium în timpul unei contraofensive ucrainene majore care a recucerit cea mai mare parte a regiunii nord-estice Harkov în cursul săptămânii trecute.

Unele dintre cadavrele exhumate vineri într-o groapă descoperită în pădurea Izum prezintă semne de tortură, având mâinile legate la spate sau frânghii în jurul gâtului, a declarat un procuror ucrainean aflat la fața locului, a relatat agenția de presă Associated Press (AP), citată de Le Monde.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Rușii sunt niște sălbatici care trebuie expulzați.

    • Avand in vedere ca recrutarile pentru „glorioasa” armata rosie se fac prin puscarii si case de nebuni e clar ca nici vechii soldati nu au dat vreun examen psihologic. Oricum era clar ca nu sunt sanatosi mintal daca s-au dus sa cucereasca Ucraina cu niste puscoace din 1950 pe 400 de euro salariu.Dar daca se indura Putin sa le dea familiilor aia 4000 de euro,sacrificiul zecilor de mii de „eroi” va fi fost cu folos.

  2. Rușii sunt suboameni, niste animale vorbitoare.

  3. Romanii de mai sus sunt niste oi blege care nu inteleg nimic!

  4. Zelensky trebuie recunoscut ca un agarici