G4Media.ro

VIDEO Zeci de ruși care îi aduceau un omagiu lui Navalnîi, printre…

sursa foto: Captura video

VIDEO Zeci de ruși care îi aduceau un omagiu lui Navalnîi, printre care și jurnaliști, au fost reținuți și băgați în dube de mascați în Sankt Petersburg, Moscova și alte orașe rusești

Zeci de persoane au fost reținute și băgate în dube de mascați în marile orașe ale Rusiei după ce au ieșit în stradă pentru a-i aduce un omagiu lui Aleksei Navalnîi, conform clipurilor video publicate pe rețelele de socializare și a relatărilor unor ziare independente.

În imaginile filmate de RusNews se vede cum participanții și jurnaliștii sunt prinși și duși în dube de ofițeri cu cagule.

Peste 40 de persoane au fost reținute în orașe din Rusia la mitinguri în memoria lui Alexei Navalnîi, notează site-ul Meduza.

La Nijni Novgorod, acțiunea a avut loc în apropierea clădirii departamentului municipal al Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit OVD -Info, forțele de securitate au reținut 12 persoane. Ulterior, acestea au fost eliberate fără a întocmi rapoarte, mai notează sursa citată.

Arestările au avut loc și la Sankt Petersburg, unde poliția i-a dispersat pe cei care au venit la monumentul victimelor represiunii politice de pe malul Voskresenskaia. Zaks.ru a scris despre zece reținuți, printre care doi jurnaliști – fotograful Novaya Gazeta Alexey Dushutin și jurnalista RusNews Elina Kozich. La scurt timp, deputatul Adunării Legislative din Sankt Petersburg Boris Vișnevski a anunțat că poliția i-a eliberat pe jurnaliști.

Au avut loc rețineri și la Piatra Solovetsky din Moscova. Locuitorii capitalei au adus flori acolo. Printre cei reținuți se numără și jurnalista RusNews Iulia Petrova. După un timp, poliția a eliberat-o.

Unul dintre reținuți, Maxim Sokolov, a fost bătut în timpul arestării, a declarat prietena sa. Canalul de telegram SOTA a publicat o înregistrare video cu reținerea dură a lui Sokolov.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Asta in timp ce la noi, rusofilii sosoaca, simion si simpatizantii lor ne rad in nas.
    Din pacate nu putem apara democratia numai cu argumente, uneori trebuie sa utilizam metode mai putin democrate.

  2. Presa,presa -davai davai la duba .Nici noi nu suntem prea departe de dictatura -Iti trebuie autorizatie sa protestezi .Puterea poporului din greaca(democratis)nu se aplica in tarile cu slaba democratie si multta coruptie ca Romania .