G4Media.ro

VIDEO Zeci de persoane au protestat pentru construirea mai rapidă a autostrăzii…

VIDEO Zeci de persoane au protestat pentru construirea mai rapidă a autostrăzii Sibiu – Piteşti

Peste 50 de sibieni şi piteşteni protestează duminică în centrul municipiului Sibiu şi cer să se construiască mai repede autostrada Sibiu – Piteşti, transmite Agerpres.

„Piteşti – Sibiu 162 km – 3 ore, Bruxelles – Rotterdam 152 km – 1,5 ore” – este mesajul scris pe una dintre pancartele afişate de protestatari.

Acest protest este autorizat de Primăria Municipiului Sibiu, fiind organizat de către Asociaţia Civică Adevăr şi Dreptate.

Pe 14 aprilie, în prezența prim-ministrului Viorica Dăncilă și a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, s-au semnat contractele pentru primii 14 kilometri din autostrada Sibiu – Pitești.

Austriecii de la Porr vor construi primii 14 kilometri din autostrada Sibiu-Pitești, una dintre cele mai așteptate șosele de mare viteză ale României și primul drum de mare viteză care va trece munții.

Valoarea contractului semnat duminică la Guvern este de peste 612,64 milioane lei, fără TVA, adică în jur de 129 de milioane de euro. Austriecii nu vor deschide șantierul anul acesta. Un an va dura doar proiectarea. Odată deschis șantierul, lucrările ar trebui să dureze 3 ani. Rare sunt, însă, proiectele de infrastructură care au fost finalizate la timp la noi în țară.

Contructorul a oferit o garanție a lucrărilor pe care le va executa de 10 ani.

Tronsonul Sibiu-Boița, de 14 km, este unul dintre cele mai ușoare loturi ale autostrăzii, care va avea în total o lungime de circa 122 de kilometri.

Traseul va începe în zona localității Șelimbăr (la intersecția cu centura Sibiului ) unde va fi construit un nod rutier. Autostrada va continua la vest de DN7, în paralel cu acesta până în zona localității Veștem. În continuare, autostrada va traversa comuna Tâlmaciu la vest și DJ 105G (Avrig-Mârșa-Tălmaciu-Sadu) până în zona localității Boița, unde este prevăzut un nod rutier care va asigura conectivitatea temporară a autostrăzii cu DN7.

Pe această secțiune autostrada va fi proiectată pentru o viteză de 100 km/h pe o porțiune de 5 km, iar pentru restul de traseu se va asigura o viteză minimă de proiectare cuprinsă între 120 km/h și 140 km/h.

“Semnarea contractului pentru secţiunea 1 Sibiu-Boiţa este primul pas concret făcut în ultimii 10 ani pentru începerea lucrărilor la prima autostradă din România care trece munţii”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Pe șantier cu voi, la lopata se construiește autostrada nu dând din gură.
  Puneți mâna la muncă, huidumelor!

 2. Mai repede faceti un canal navigabil Sibiu – Bucuresti sa poata ajunge Basescu cu vaporul.

  • Da, cum indraznesc cetatenii sa ceara autostrazi?

   Cine se cred? Cetateni cu drepturi?

   Nu stiu ei ca PSD doar fura si nu construieste nimic?

  • Dar unde au disparut cetatenii la intalnirea cu oficialitatile UE.

 3. Tocmai când unii politicieni ar prefera o izolare ceauşistă a ţării.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.