G4Media.ro

VIDEO Vlad Cristache, director Teatrul Excelsior și regizorul spectacolului „Punk Rock”: „Încercarea…

VIDEO Vlad Cristache, director Teatrul Excelsior și regizorul spectacolului „Punk Rock”: „Încercarea adolescentului de a respinge normele îl poate duce în acțiuni extreme, despre asta vorbește și spectacolul nostru”

Sunt predispuși adolescenții să creeze sau să se găsească în situații extreme? Este întrebarea la care a răspuns pentru G4Media regizorul Vlad Cristache, directorul Teatrului Excelsior, referindu-se la spectacolul „Punk Rock”, a cărui premieră a avut loc recent.

„Cred că, pentru că nu e definit ca adult încă, pentru că este în căutări,  pentru că nu știe ce se întâmplă cu corpul lui, cu transformările hormonale la vârsta aceea, nu știe cum să se comporte conform unor norme și respinge normele. Încercarea lui de a respinge normele îl poate duce în acțiuni extreme, despre asta vorbește și spectacolul nostru”, a spus Vlad Cristache.

VIDEO: Ilona Andrei/ G4Media 

Cum ar trebui gestionate astfel de emoții și frustrări? „Prin comunicare foarte bună cu părinții, cu profesorii și comunicare foarte bună între ei. Pentru că atunci când te simți încorsetat de niște norme pe care nu le înțelegi când tu nu știi ce se întâmplă cu tine și cu senzațiile tale ai nevoie să vorbești cu cineva care să te ajute să depășești hopul ăsta”, a mai spus Vlad Cristache.

El a mai spus că adolescenții se vor regăsi în Punk Rock și își vor pune întrebări legate de rolul lor în această societate; în același timp „e o punere în scenă, în imagini și în acțiuni, a senzațiilor acestora, despre care vorbeam că ei nu și le înțeleg, poate or să le înțeleagă după spectacol.”

Potrivit unul comunicat de presă al Teatrului Excelsior, „Punk Rock e un strigăt de ajutor pe care o generație îl aruncă în eter, în speranța că cineva îl va auzi și, totodată, un spectacol manifest – un pumn dat societății care nu îi înțelege pe tineri. Este un spectacol must-see. Pentru că sângerează ca o rană vie, pentru că e dur, dar în același timp fun și sexy, și pentru că are la bază textul unuia dintre cei mai importanți autori de teatru contemporani”, spune Vlad Cristache.

Piesele lui Simon Stephens se remarcă prin incisivitatea cu care aduc în atenția publicului teme incomode și subiecte de maximă actualitate, iar Punk Rock o confirmă din plin, mai transmite comunicatul citat.

„Piesa dezvăluie comportamentele autodistructive și antisociale pe care le generează anxietatea în rândul tinerilor.

Un detaliu inedit al acestei noi producții a Teatrului EXCELSIOR este faptul că îi veți vedea pe actori în formulă de band rock, așa cum dezvăluie chiar regizorul spectacolului: „Am alcătuit o trupă rock formată din actorii teatrului și acest live band full electric exprimă tot ceea ce nu poate fi exprimat în cuvinte în scenele piesei (…) Momentele muzicale din spectacol reprezintă partea scufundată a iceberg-ului, coșmarul care se ascunde sub aparenta jovialitate a vieții de liceu.”

Vlad Cristache: „Demersul meu este să interogăm pe parcursul poveștii această nevoie de libertate pe care o simți când ești adolescent și să vedem de unde vine ea și care sunt consecințele (din păcate, dure) ale acesteia… Unde e limita peste care nu poți să treci în încercarea de a fi cu adevărat liber și să evadezi din cușca normelor impuse de societate?”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează