G4Media.ro

VIDEO VIRAL Muzicienii Orchestrei Naţionale din Lyon, aflați în izolare, s-au ”reunit”…

VIDEO VIRAL Muzicienii Orchestrei Naţionale din Lyon, aflați în izolare, s-au ”reunit” într-un videoclip pentru a interpreta o suită de Bizet

Fiecare dintre cei 26 de muzicieni ai Orchestrei Naţionale din Lyon, aflaţi acasă, au reuşit o performanţă, să cânte împreună în ciuda izolării. Provocarea a fost o intepretare la distanţă a suitei „L’Arlésienne”, de Bizet, transmite News.ro.

Artiştii s-au înregistrat fiecare, înainte de a se reuni într-un montaj video publicat pe Facebook şi lansat pe contul ONL.

„Împreună cu colegii de la Orchestra Naţională din Lyon, începea să ne lipsească să cântăm împreună, aşa că am încercat cu mijloacele din prezent”, a explicat Manon Souchard, cornist la ONL.

Publicat vineri, videoclipul a devenit rapid viral și a strâns deja peste 55.000 de vizualizări.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Nu sunt primii. Acum catva timp, la Brasov au fost primii instrumentisti care au experimentat acest mod de a concerta.

  2. Superba, e una dintre piesele mele preferate pe YouTube, in interpretarea Orchestrei Filarmonicii Regale din Stockholm, avand la pupitru ca Dirijor o frantuzoaica, Nathalie Stutzmann!
    Partea interpretata e o pagina din Suita l’Arlesienne de Bizet, numita Farandole!

  3. Daca v-a placut mult bucata Farandole din Suita l’Arlesienne de Bizet, uite o interpretare deosebita, cu Ansamblul de balet folcloric provensal la unul din celebrele festivaluri franceze „Musiques en fete”, cel organizat in 2017 la Teatrul antic Orange din Departamentul Vaucluse:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.