G4Media.ro

VIDEO Victor Rebengiuc și Alexandru Tomescu în „Brâncuși. Balada drumului spre infinit”,…

VIDEO Victor Rebengiuc și Alexandru Tomescu în „Brâncuși. Balada drumului spre infinit”, un proiect despre unirea prin artă a românilor din toate colțurile Europei

Actorul Victor Rebengiuc, violonistul Alexandru Tomescu, harpista Miruna Vidican și balerinii Francesca Velicu, Marina Minoiu, Dinu Tămăzlăcaru, Robert Enache și Alice Minoiu apar într-un clip-manifest care unește prin artă românii din toate colțurile Europei. Proiectul promovează arta, cultura și valorile identitare românești ca expresii ce apropie oamenii în vremuri de pandemie. „Brâncuși. Balada drumului spre infinit” este o producție video realizată special pentru a fi oferită publicului de Ziua Națională, potrivit unui comunicat al inițiatorilor proiectului.

În clip, actorul Victor Rebengiuc este vocea lui Constantin Brâncuși, care ne reamintește vorbele marelui sculptor: „singură, Arta ne mai poate procura, în aceste vremuri, cheia înțelegerii și perceperii frumosului”. La rândul lor, balerinii interpretează o coregrafie inspirată din câteva dintre sculpturile artistului: Sărutul, Madame Pogany și Rugăciunea. Dansul are loc pe muzica „Baladei pentru vioară și orchestră” op. 29 a lui Ciprian Porumbescu, interpretată la vioara Stradivarius Elder Voicu de violonistul Alexandru Tomescu, acompaniat la harpă de Miruna Vidican.

Producția „Brâncuși. Balada drumului spre infinit” a fost realizată în luna noiembrie 2020. S-a filmat la Târgu Jiu (Coloana Infinitului), la Muzeul Național de Artă (sub bolta Marii Uniri și în Sala Brâncuși), la Londra, Copenhaga și Berlin. Au participat artiști aflați în diferite colțuri ale Europei, cu care românii se mândresc.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Superb! Si merita promovata cat mai mult!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.