G4Media.ro

VIDEO Viață de gamer: Cum arată o zi obișnuită și ce perspective…

sursa foto: Unsplash

VIDEO Viață de gamer: Cum arată o zi obișnuită și ce perspective de viitor ai în streaming/ Am vorbit cu Robert „Ololosh”, unul dintre cei mai cunoscuți streameri de League of Legends

Robert este streamer, adică se filmează în timp ce se joacă iar lumea îl privește, încercând să învețe mai multe despre acest joc. Cunoscut drept ”Ololosh”, este unul dintre cei mai vizionați content creatori de League of Legends din România, fiind și unul dintre cei mai cunoscuți. La momentul interviului, Ololosh se afla într-o competiție profesionistă în Bulgaria, el fiind înconjurat de o grămadă de jucători, toți aflându-se sub același acoperiș si făcând și ei la rândul lor stream sau antrenându-se pentru viitoarele meciuri pe care le vor juca.

 

Despre timpul liber și cum își gestionează o zi de muncă, Robert a declarat că adoră streaming-ul și ceea ce face, dar asta îi ocupă mare parte din program, iar timpul care îi rămâne pentru el nu este foarte mult. Programul său de „muncă” pe zi constă în realizarea unui stream de 2-3 ore cu League of Legends și filmarea unui videoclip. Videoclipul este probabil cea mai dificilă parte a acestui job. Realizarea unui videoclip demn de încărcat pe Youtube constă în mai multe etape precum: brainstorm pentru idee de videoclip și titlu, filmatul videoclipului, editatul acestuia, realizarea thumbnail-ului (fotografia/miniatura care apare în videoclip) și abia apoi încărcarea pe Youtube la ore fixe.

Jocul care l-a consacrat este League of Legends. Robert ne-a declarat că a început să se joace „acum șapte ani, ceea ce nu este mult timp comparativ cu alte persoane din comunitate”. Data lansării inițiale a jocului este 27 octombrie 2009, deci mulți streameri au avut șansa să se perfecționeze la acest joc cu mult înaintea lui. Ololosh a avut cele mai multe puncte din lume în cadrul jocului League of Legends pe un singur campion – această titulatură este una foarte rară în joc pe care nu multe persoane ajung să o atingă. Ca să obții acest rank trebuie să joci foarte mult și foarte bine cu un campion din cei peste 140 din joc. League of Legends continuă să crească în popularitate, având peste 152 de milioane de jucători la nivel mondial în momentul de față, potrivit ActivePlayer, deci nu este o misiune foarte ușoară să ajungi să fii cel mai bun jucător pe un caracter din acest joc.

Ololosh nu consideră streaming-ul ca fiind o meserie de viitor. El a menționat că dintr-o anumită perspectivă, farmecul unui streamer se oprește într-un anume punct odată ce înaintezi în vârstă. El a menționat că streaming-ul pe termen lung este o zonă destul de neexplorată, nu poate da încă un răspuns dacă streaming-ul poate fi o meserie pe termen foarte lung având în vedere că majoritatea streamerilor de pe platforme celebre nu au mai mult de 30 de ani.

Un gamer sau un streamer își petrecere majoritatea timpului în casă, a declarat Ololosh. Având în vedere că majoritatea streamerilor sunt buni la un anumit joc, asta este consecința directă a mult timp investit în acel joc. El se declară bun la jocul pe care îl joacă și ăsta este motivul principal pentru care lumea îl urmărește.

Programul de dimineață până seara a unui streamer

Ziua lui Robert începe dimineața și dacă reușește să se trezească înainte de ora 12, oră la care își programează de obicei videoclipurile, o face. Ulterior mânâncă și iese din casă, el declarând că „dacă nu pot să ies pe afară nu simt că e bună ziua, dacă am o oră sau două libere, încerc să ies pe afară”.

Ulterior, după ce ajunge acasă, el ne-a declarat că pornește stream-ul adică un live pe youtube în timp ce se joacă. Având un program zilnic, trebuie să-l respecte. În continuare creează alt videoclip. În cazul în care nu mai are energia necesară să facă un videoclip, el merge la sală.

Spune ironic că merge seara la sală pentru a fi mai goală, „suntem gameri, nu suntem noi cu socializarea” – apoi revine asupra declarației anterioare, spunând că „e foarte ciudat, având în vedere că socializez cu atâtea persoane în fiecare zi prin streaming”.

Băiatul mai explică și că încearcă să se detașeze ulterior, după ce își termină treaba, încearcă să iasă sau să petreacă timp cu prietena sa. Robert a declarat că mănâncă la ore târzii, la 3-5 dimineața, adăugând că deși este un lifestyle nesănătos, așa s-a obișnuit. Dat fiind faptul că are acest stil de viață pe care el îl poate alege și îl poate crea, s-ar simți ciudat să meargă la un job cu program normal „de la 09:00 la 17:00”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...