G4Media.ro

VIDEO Un turist de 72 de ani care şi-a fracturat un picior…

Sursa foto: Facebook / SMURD

VIDEO Un turist de 72 de ani care şi-a fracturat un picior în Retezat, salvat cu elicopterul SMURD

Un bărbat de 72 de ani, din Bucureşti, care şi-a rupt un picior în timp ce urca pe Valea Pietrele din Masivul Retezat, a fost recuperat, vineri, de echipele Salvamont Hunedoara, ulterior fiind solicitată intervenţia unui elicopter SMURD pentru transportul victimei la spital, anunță Agerpres.

„Turistul a venit în Retezat împreună cu mai mulţi prieteni şi plănuiau mai multe drumeţii. În timp ce urca pe Valea Pietrele, bărbatul a călcat greşit, fracturându-şi un picior. O echipă formată din şase salvamontişti a intervenit şi i-a acordat primul ajutor, turistul fiind stabilizat şi adus la Cabana Genţiana, unde s-a solicitat intervenţia unui elicopter SMURD pentru transportul rănitului la spital”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
Rănitul a fost pregătit de salvamontişti, în cabană, pentru preluarea cu elicopterul. Bărbatul a fost introdus într-un sac special şi, asistat de doi salvatori, a fost ridicat apoi cu un troliu, până la elicopter.
Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să fie atenţi la modul în care se deplasează pe munte, deoarece pot întâlni zone în care zăpada este mai moale şi pot aluneca uşor.
Elicopter SMURD sursa Facebook Silviu Coșa

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. o vreme perfecta pentru turism. Iar cei de 72 de ani, sunt chiar indicati in Retezat!
    Ori lumea a luat-o razna, ori astia vor plimbari gratis cu elicopterul…

    • In timp ce tu tastezi, ala de 72 de ani era pe zapada in Retezat. Nu cred ca turistul era un pirpiriu care si-a dus viata in spatele tastaturii.

  2. Pe unii pur si simplu ii mananca in kur