G4Media.ro

VIDEO Un tren care transporta un produs chimic folosit la fabricarea plasticului…

sursa foto: Captură video

VIDEO Un tren care transporta un produs chimic folosit la fabricarea plasticului a deraiat în nordul SUA/ Incendiu uriaş, sute de persoane evacuate

Un tren care transporta un produs chimic a deraiat în nordul Statelor Unite, provocând un incendiu uriaş şi evacuarea a câteva sute de persoane, au indicat sâmbătă responsabili şi media americane, notează AFP, citată de Agerpres.ro.

Deraierea vineri seară a acestui tren de 50 de vagoane la East Palestine, în statul Ohio în apropierea frontierei cu Pennsylvania, nu a provocat victime.

S-au auzit mai multe explozii, în timp ce vagoanele au continuat să ardă sâmbătă, potrivit presei locale, în pofida eforturilor pompierilor, încetiniţi de îngheţul apei în cisterne din cauza frigului polar care s-a abătut în acest weekend asupra acestei regiuni a Americii de Nord.

Trenul transporta clorură de vinil, o substanţă chimică folosită la fabricarea plasticului.

Aproximativ 2.000 de locuitori, aproximativ jumătate din populaţia oraşului East Palestine, au primit ordin să evacueze locuinţele. Autorităţile locale le-au ordonat tuturor locuitorilor pe o rază de 1,6 kilometri de locul dezastrului să părăsească zona.

„Nu vom spune niciodată destul despre necesitatea de a sta departe de locul” accidentului, a scris primarul aşezării într-un mesaj postat pe Facebook.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. bad luck
    shit happens