G4Media.ro

VIDEO Un taxi aerian electric a survolat țărmul din Singapore, într-un zbor…

VIDEO Un taxi aerian electric a survolat țărmul din Singapore, într-un zbor de încercare. Vehiculul ar putea fi comercializat în câțiva ani

Un taxi aerian electric a survolat marți țărmul din Singapore, într-un zbor de încercare a acestui aparat care ar putea revoluționa transportul în orașele supraaglomerate, relatează France Presse. Vehiculul, creat de compania germană Velocopter, ar putea fi comercializat în câțiva ani, iar primele piețe vizate sunt Jakarta, Manila și Bangkok, precum și India și China.

Din motive de securitate, un pilot s-a aflat la bordul aparatului în timpul acestui zbor de două minute și jumătate, în cartierul Marina Bay. Însă vehiculul, care poate transporta două persoane, este prevăzut să zboare fără pilot.

Volocopter a mai făcut teste cu acest aparat în Dubai, Helsinki, Las Vegas și în Germania. Însă în Singapore a fost pentru prima dată când acesta a fost testat în centrul unui megalopolis.

Singapore ar putea fi primul oraș care va beneficia de acest serviciu, compania germană planificând comercializarea aparatului peste doi până la maximum patru ani.

„Intenționăm să îl dezvoltăm în Jakarta, Manila și Bangkok, pentru că aceste orașe au o mare necesitate”, precum și în India și în China, a declarat presei Florian Reuter, director general al Volocopter.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Dat naibii Țiriac – a văzut viitorul.
    Noi avem tunelul pe sub munți pentru calatorii rapide din Maramures la Marea Neagra.
    Taxa de pod oricum se plateste

  2. Exact ca la noi

  3. E bun şi la noi, de la Facultatea de Matematică din Bucureşti la Facultatea de Fizică din Măgurele-Laser.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.