G4Media.ro

VIDEO Un rar sistem antiaerian rusesc Arctic TOR-M2DT, distrus pentru prima dată…

Sursa foto: Captură video - Twitter / Defense of Ukraine

VIDEO Un rar sistem antiaerian rusesc Arctic TOR-M2DT, distrus pentru prima dată de Ucraina, susține Kievul: „A ars puternic, extinctorul nu a ajutat”

Un rar sistem rusesc de apărare antiaeriană Arctic TOR-M2DT a fost distrus pentru prima dată în istoria de serviciu a sistemului de către artileria ucraineană, a anunțat joi Ministerul ucrainean al Apărării, relatează Jerusalem Post.

Artileriștii ucraineni au lovit TOR-M2DT cu obuze după ce locația sistemului a fost cercetată de o dronă, a precizat ministerul, postând un videoclip care ironizează modul în care platforma antiaeriană a fost lăudată în presa rusă.

„Sistemul de apărare antiaeriană Arctic TOR-M2DT a devenit vedeta televiziunilor rusești când a fost trimis în Ucraina”, a declarat Ministerul ucrainean al Apărării. „A ars puternic, extinctorul nu a ajutat”.

Incident izolat?

Un al doilea TOR-M2DT a fost distrus vineri, a susținut Ukraine Weapons Tracker, un proiect de informații cu surse deschise de cercetare a armelor al Calibre Obscura. Acesta a susținut că aceste incidente au fost primele distrugeri confirmate ale sistemelor.

Proiectul a precizat că ambele Tor-M2DT au fost distruse în Herson folosind proiectile ghidate M982 Excalibur. Excalibur sunt proiectile de 155 mm ghidate prin GPS care au fost furnizate Ucrainei în pachetele de apărare ale SUA.

Tor-M2DT este versiunea arctică a sistemului de rachete sol-aer Tor-M2. Tor-M2 a fost conceput pentru a intercepta atacuri cu rachete de croazieră, bombe, avioane, elicoptere și drone, potrivit agenției de presă rusești de stat TASS. Are o rază de acțiune de 12 km și o rază de acțiune la altitudine de 10 km.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Nu știam că Arctic face și așa ceva, pe lângă frigidere.

    • Este un sistem fabricat să fie folosit in zona artică.Au fost mutate din prea multa grijă să nu înghețe degeaba.In Ucraina se topesc de fericire….

  2. Nu-i făcut de Arctic,e făcut din mașinile de spălat Arctic furate de rusi

  3. himars ‼️‼️‼️‼️‼️‼️🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  4. racheta ucraina 2 – sistem anti aerian orc 0

  5. Deci au furat frigidere Arctic de la cetățenii ucraineni si apoi au făcut rachete din ele sau cum? 🤔

  6. Cine ii macelareste pe ‘tinerii ucrainieni recrutati cu forta’?Unde se afla ‘acesti tineri macelariti’?Poate ne explici si DE CE se intampla acest macel.Daca chiar iti pasa de ‘acesti tineri macelariti cu forta’ de ce nu pui TU video cu acest subiect? De ce nu te zbati pentru aflarea adevarului?De ce apelezi la presa ‘vanduta’?Crezi ca rusia 1 nu ti-ar cumpara adevarul? :::::::::D

  7. Daca extinctorul n-o fi fost ARCTIC – este normal sa arda ! Dotare non-conforma cu …. clima Ukrainei ! Nu i-a priit bietului ARCTIC !