G4Media.ro

VIDEO Tronul Regelui Carol I al României va fi expus, pentru prima…

VIDEO Tronul Regelui Carol I al României va fi expus, pentru prima dată, după mai bine de 70 de ani

Tronul Regelui Carol I al României va fi expus, pentru prima dată, după mai bine de 70 de ani, pe 10 mai, cu ocazia Zilei Regalităţii, a anunţat, vineri, Muzeul Naţional de Artă al României.

Grație unui parteneriat dintre MNAR și Muzeul Golesti, piesa de mobilier poate fi admirată în Sala Tronului a fostului Palat Regal, amplasată pe estrada de trei trepte, așa cum a fost întotdeauna tronul poziționat, precizează instituția, într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, odată ce România a fost proclamată Regat, au fost confecționate două tronuri, pentru cei doi suverani ai țării, Regele Carol I și Regina Elisabeta.

Tronurile au fost confecționate din lemn aurit și ornate cu pietre prețioase, pe spătar fiind reprezentate cifrele cuplului regal – Carol I și Elisabeta, realizate în bronz poleit și aplicate pe plăci de onix algerian.


Tronul şi Spaţiile Istorice, respectiv Sala Tronului, Sufrageria Regală şi Scara Voievozilor pot fi vizitate luni, gratuit, în intervalul orar 10,00 – 18,00.

Sursa foto: Muzeul Național de Artă al României / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Salut
  Azi, regalitatea este un fel de poveste, care, nici copiilor nu le mai place.
  Venirea lui Carol 1, cu smecherie, a fost o manevra geopolitica de la acea vreme, ca sa creasca sfera de influenta a Germaniei in zona Balcanilor.
  Finantarea de catre stat a asazisei case regale este o mare prostie.

  • Poate fi adevarat ceea ce spui tu, Lechi.
   Dar aici este vorba despre Regele Carol din 1881, nu despre principele Carol din 1866.

 2. @ Lechi – tu ai invatat istoria la ,,stefan gheorghiu ,, sau fabulezi ? citeste ca nu-ti face rau

 3. Tronul nu este expus in premiera!!! El poate fi vizitat de dinainte de 1989 la Muzeul Golesti, unde i s-a gasit un loc mai ferit in vremuri mai complicate si unde este bine pastrat, de o echipa extraordinara de muzeografi… In premiera (dupa mai bine de 70 de ani) el poate fi vazut in locul pe care-l avea in Palatul Regal, si unde a fost folosit de toti regii Romaniei pana in 1947. Hai sa fim mai rigurosi un pic, nu?