G4Media.ro

VIDEO Shanghai: Clienții încearcă să fugă dintr-un magazin Ikea pe care autoritățile…

captura twitter

VIDEO Shanghai: Clienții încearcă să fugă dintr-un magazin Ikea pe care autoritățile voiau să-l carantineze, după detectarea unui caz suspect

Scene de panică au fost filmate sâmbătă într-un magazin Ikea din Shanghai, în timp ce autoritățile sanitare chineze au încercat să închidă căile de acces, pentru a carantina clienții, din cauza unui caz suspect de Covid-19, potrivit BFM TV.

Mai multe înregistrări video distribuite pe scară largă pe rețelele sociale : clienți care fug și se împing pentru a ieși din clădire, în timp ce agenții de securitate încearcă să țină ușile închise și clienții înăuntru.

 


Sâmbătă după-amiază, autoritățile sanitare chineze au ordonat închiderea imediată a magazinului Ikea, deoarece suspectau că un client era un caz de contact. Un copil în vârstă de 6 ani care a fost testat pozitiv în Lhasa, Tibet, vizitase anterior magazinul Ikea, potrivit informațiilor furnizate duminică de directorul adjunct al Comisiei de Sănătate din Shanghai. Nu se știe, însă, când anume a mers băiatul (asimptomatic) la magazin.

În cadrul briefingului de presă, Zhao Dandan a mai spus că „magazinul și zona afectată” vor funcționa „în circuit închis” timp de două zile. Clienții care nu au putut părăsi magazinul au fost închiși înăuntru de la ora 20.00 până la miezul nopții, înainte de a fi transferați în hoteluri amenajate pentru carantină, a declarat pentru Bloomberg o femeie care a fost prinsă în carantină.

Aceștia urmau a fi puși în carantină timp de două zile și apoi plasați sub supraveghere sanitară timp de cinci zile. Magazinul Ikea este așteptat să se redeschidă marți.

Duminică, autoritățile sanitare au declarat că băiatul a fost în contact strâns cu aproximativ 400 de persoane. În plus, 80.000 de persoane au fost obligate să se supună testelor PCR, potrivit ziarului Shanghai Daily.

Restricții drastice

În China, în ultimele luni au fost puse în aplicare restricții drastice în materie de sănătate, ca parte a politicii „zero-Covid”: recurgerea masivă la teste, carantine extinse și izolarea unor orașe întregi. Astfel de izolări instantanee nu sunt neobișnuite în țară: atunci când este detectat un caz de contact, locuitorilor unui cartier sau unei clădiri li se interzice uneori cu strictețe să părăsească zona pentru o anumită perioadă.

În ultimele luni, acest lucru a dus la scene de panică, cum ar fi în Schenzen și pe insula Hainan, unde oamenii au escaladat garduri, au fugit pe plajă și au părăsit în grabă clădirile după ce li s-a spus că vor fi carantinați.

Orașul Shanghai, cu o populație de 25 de milioane de locuitori, a fost strict izolat timp de două luni în primăvara anului trecut, ceea ce a provocat o furie publică generalizată și dificultăți în accesul la alimente și medicamente. Luni, autoritățile sanitare din oraș au raportat că în Shanghai au fost înregistrate 2.312 cazuri noi de Covid-19.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Pt. unii de pe aici asta e perfectiunea iar occidentul e raul absolut.

  2. Ce mai vise umede cu acțiuni din astea eroice ale eroilor au avut și mai au unii și pe la noi prin Europa….

    • aberezi sosocarule

    • Asta inseamna dictatura sanitara, nu ce spuneau trompetele pr0aste ca tine de la noi, cand aveai libertate de miscare. Cum era sa te inchida in magazin la doar 1 caz? Era mai bine?

  3. Bieții oameni 😔😔😔😔