G4Media.ro

VIDEO Serghei Şoigu, primit cu covorul roşu la Phenian. Presa nord-coreeană: „O…

Sursa foto: Twitter / Kevin Rothrock

VIDEO Serghei Şoigu, primit cu covorul roşu la Phenian. Presa nord-coreeană: „O atmosferă de bun venit călduroasă”

Coreea de Nord l-a primit cu covorul roşu pe ministrul rus al Apărării Serghiei Şoigu, într-o ”atmosferă de bun venit călduroasă”, scrie miercuri presa de stat nord-coreeană, iar delegaţii ale Moscovei şi Beijingului urmează să asiste joi la comemorarea a 70 de ani de la armistiţiul Războiului Coreei de la 27 iulie 1953 – primele vizite oficiale cunoscute de la pandemia covid-19, relatează AFP, citată de News.ro.

Imnul naţional rus a răsunat pe Aeroportul Internaţional din Phenian, la primirea lui Serghei Şoigu şi a delegaţiei acestuia, marţi seara, potrivit agenţiei centrale de presă coreeană KNCA.

”Steagurile Republicii Populare Democratice Coreea şi Federaţiei ruse fluturau pe catarge, iar Gărzile de Onoare ale Armatei Populare Coreene (APC) s-au aliniat în faţa terminalului”, potrivit KCNA.

Serghei Şoigu a fost primit de către ministrul nord-coreean al Apărării Kang Sun Nam, iar fotografii publicate de ziarul oficial Rodong Sinmun surprind sute de militari în uniforma Armatei Populare Coreene aliniaţi de-a lungul aeroportului, agitând pancarte cu mesaje de bun venit adresate ruşilor.

Nord-coreenii şi-au expirmat ”susţinerea totală” faţă de armata şi poporul ruse, ”care luptă pentru a apăra drepturile suverane, dezvoltarea şi interesele ţării lor”, potrivit KCNA, o trimitere la Războiul rus din Ucraina.

El a depus, miercuri, jerbe de flori la Monumentul Eliberării din Phenian, potrivit RT.

Rusia, o aliată istorică a Coreei de Nord, este una dintre puţinele ţări care întreţin relaţii amicale cu Phenianul.

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un şi-a exprimat susţinerea faţă de invazia Ucrainei de către Rusia, căreia i-a furnizat obuze şi rachete, acuză Washingtonul.

Profesorul Park Won-gon de la Universitatea Ewha de la Seul apreciază că faptul că ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu s-a dus la Phenian în timp ce ţara sa este în război este ”foarte semnificativ”.

”În pofida faptului că sistemul de carantină de urgenţă rămâne în vigoare, Kim Jong Un poate că a simţit nevoia să arate ceva poporului său de sărbătorirea Zilei Victoriei”, declară AFP Park Won-gon.

În ceea ce-i priveşte pe chinezi şi pe ruşi, prezenţa lor ar putea transmite un ”mesaj  puternic şi unit” Statelor Unite, apreciază el.

China a confirmat că trimite o delegaţie condusă de către Li Hongzhong, un membru al Biroului Politic al Partidului Comunist Chinez (PCC, unic), care urma să ajungă la Phenian miercuri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. dezaxat la dezaxat trage