G4Media.ro

VIDEO Șefa TVR, Doina Gradea, a sfidat din nou Parlamentul: A refuzat…

VIDEO Șefa TVR, Doina Gradea, a sfidat din nou Parlamentul: A refuzat să răspundă întrebărilor deputaților despre invitarea, în campania electorală, a lui Dragnea la TVR

Șefa TVR, Doina Gradea, a sfidat din nou miercuri Parlamentul, unde a fost chemată la audieri, ea refuzând să răspundă întrebărilor deputaților, cărora le-a atras atenția că nu sunt în cvorum, după ce deputații PSD au boicotat ședința Comisiei de cultură.

Gradea fusese chemată pentru a răspunde întrebărilor deputaților pe două teme: prezența repetată a fostului președinte al PSD Liviu Dragnea, în plină campanie electorală, la emisiunea ”Viața Satului” și refuzul TVR a de difuza clipul video cu îndemnul adresat românilor de a merge la referendumul pe justiție.

„Am primit o scrisoare de la dumneavoastră prin care nu sunt invitată la audiere, ci sunt invitată „la lucrările şedinţei comisiei”, prin urmare nu este vorba de o audiere, este invitaţia dumneavoastră, a preşedintelui comisiei (Gigel Ştirbu – n.r.) de a participa la lucrări. Lucrările comisiei pot avea loc dacă este cvorum. Dumneavoastră aţi stabilit ca preşedinte al comisiei că nu este cvorum”, a spus Doina Gradea.

Ea a susţinut că la şedinţă au fost prezenţi doar cinci deputaţi.

„V-am primit întrebările la care am răspuns, dar eu, care respect legislaţia din România şi toate procedurile interne, nu înţeleg cum această şedinţă se transformă într-o audiere, această invitaţie. Cu tot respectul pentru colegii dumneavoastră deputaţi care sunt membri ai comisiei, sunt cinci membri prezenţi. Cum se poate transforma într-o audiere când sunt doar cinci dintr-un număr mult mai mare”, a precizat Gradea.


Doina Gradea a refuzat să răspundă întrebărilor adresate de deputatul USR Iulian Badea, menţionând că va răspunde în scris.

Preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a explicat că „se poate întruni comisia de câte ori doreşte, cu un număr de 5, 10, 16 membri şi poate să discute diverse teme fără a lua decizii”.

„Deciziile se iau numai în situaţia existenţei cvorumului. Este o audiere. Noi nu vă invităm la comisie decât în două speţe – una – la audieri şi doi – pentru ca dumneavoastră să vă susţineţi raportul de activitate. Dumneavoastră, dacă nu doriţi să veniţi la audieri sau nu doriţi să răspundeţi, este problema dumneavoastră. Noi v-am invitat să vă adresăm anumite întrebări şi dumneavoastră să ne lămuriţi sau să nu ne lămuriţi vizavi de aceste speţe. Sunteţi la audieri, nu votăm raportul dumneavoastră de activitate. Pentru audieri nu ne trebuie cvorum, aşa că, după cum se pare, colegii noştri de la PSD boicotează şedinţa sau din pricini binecuvântate nu sunt astăzi prezenţi”, a spus Ştirbu.

El a mai afirmat că Doina Gradea a fost invitată la comisie pentru a răspunde „vizavi de cheltuielile exorbitante”. „Răspundeţi, pentru că sunt bani publici. De ce vă cramponaţi de faptul că cei de la PSD, colegii dumneavoastră de la PSD nu sunt aici. Răspundeţi doamnă, sunteţi plătită din banii publici”, a cerut Ştirbu.

La şedinţa comisiei au participat deputaţii Gigel Ştirbu (PNL), Bogdan Gheorghiu (PNL), Emil Paşcan (PMP), Iulian Bulai (USR), Nicolae Miroslav Petreţchi (minorităţi), Oana Vlăduca (Pro Europa).

Preşedintele director general al Societăţii Române de Televiziune, Doina Gradea, a fost invitată miercuri la Comisia pentru cultură din Camera Deputaţilor pentru a fi audiată în legătură cu modul în care Televiziunea Publică şi-a structurat conţinutul editorial pe perioada desfăşurării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, respectiv referendum.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Parlamentul care acorda imunitate infractorilor nu merita nici macar bagat in seama…

 2. a incalcat legea sluga psd-ista?
  deci, plangere penala!
  chiar daca se va lucra la dosar abia din 2021!

 3. PENALA !!! – proces penal …

 4. Jalnic. Au nevoie de intrebari in scris ca sa poata raspunde si habar nu au ce inseamna controlul parlamentar.

 5. deci Kovesi cand nu a vrut sa se prezinte, dar a trimis raspuns scris a fost linsata mediatic si s-a cerut de la CCR lamurire. vaca asta imputita in schimb are voie sa nu raspunda. mda, parlamentul hotilor. mare pacat ca nu da o bomba peste ei. cand sunt in plen, daca s-ar putea.

 6. Mahalagioaica asta trebuie trasa la raspundere dupa urmatoarele alege

 7. A refuzat sa raspunda LA intrebarile deputatilor, nu intrebarilor, ca nu intrebarile au adresat intrebari. Nu a raspuns la intrebarile adresate de etc, etc. Cine v-a bagat in cap formularea asta defecta, ca de la o vreme peste tot aud asa ceva, la corespondentii televiziunilor si chiar la moderatori, a raspuns sau nu intrebarilor, in loc de la intrebarile procurorilor, etc. ?

 8. ne puteam astepta le altceva de la sluga „cap de porc”?
  nici un principiu, nici e decenta, ea face orice pentru ala de ii plateste