G4Media.ro

VIDEO Saga bulevardelor din Constanța: Nu sunt finalizate încă, la 5 ani…

sursa foto: Info Sud-Est / Petruț Iacob

VIDEO Saga bulevardelor din Constanța: Nu sunt finalizate încă, la 5 ani de la începerea proiectelor, în timp ce costurile s-au dublat / Conexiunile penale (Info Sud-Est)

Primăria Constanța nu a reușit să finalizeze nici astăzi lucrările la cele mai mari bulevarde din oraș, deși a făcut demersuri birocratice încă din 2019, arată o investigație Info Sud-Est.

De când s-au deschis șantierele totul s-a transformat în ambuteiaje, praf și nervi întinși la maxim. Nu au fost afectați doar locuitorii din oraș, ci și turiștii care au mers să-și petreacă vacanțele în stațiunile de pe litoral.

Când au început lucrările, au apărut subit rețele de canalizare, țevi de apă, de gaz, stâlpi de curent, cabluri de internet și telefonie care nu existau în proiectele de lucrări. Totul a fost dat peste cap. Și ca să fie totul și mai complicat, unele șantiere se suprapuneau peste altele din alte proiecte finanțate cu bani europeni.

Info Sud Est a descoperit că unele firme din schemă sunt abonate la contracte cu primăria, iar altele au conexiuni penale.

Cireașa de pe tort e că municipalitatea a contractat chiar și o companie de la care avea și are încă de recuperat peste un milion de euro pentru lucrările neterminate la un liceu din oraș.

Timpul a trecut, iar prețul estimat pentru cei 16.5 km aproape că s-a dublat ajungând la aproape 80 de milioane de euro. Primii banii au venit din bugetul local și din fonduri europene în 2021, când s-au semnat contractele.

Anul trecut, primăria a luat un împrumut 51 de milioane de euro pentru bulevarde, dar și pentru alte investiții.

Citește articolul complet pe Info Sud-Est

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu se poate Constanta…acolo unde PNL a facut minuni dupa dezastrul PSD…